用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角聖保羅堂出成績了!
樓主: andyan324
go

北角聖保羅堂出成績了! [複製鏈接]

回覆 KD_BB 的帖子

老師一路讚我仔好定, 好乖,  走時有揮手BYE BYE, 有問有答, 只係細聲,  佢幫我拉櫈, 推埋櫈, 我覺得仔仔表現晤錯. 又覺得卑老師印像晤錯,  所以期望越高失望越大.  應該係我無答好問題.

回覆 mrschan127 的帖子

你仲有機會, 唔好灰心我得番原校升K...可以疊埋心水了

BUS 同巴士 只係英文同中文的差別, 晤通真係呢PART? 因為我仔仔有D 問題都係用英文答.

回覆 mrschan127 的帖子

你無IN 寶血? 或灣仔堂?

回覆 callychoi522 的帖子

多謝安慰,  只因老師的反應卑我期望太大, 落差大著, 所以好失落.

引用:回覆+KD_BB+的帖子 BUS+同巴士+只係英文同

原帖由 linnaf 於 15-12-15 發表

BUS 同巴士 只係英文同中文的差別, 晤通真係呢PART? 因為我仔仔有D 問題都係用英文答.  ...
可能係, 我仔全程用英文答, apple, orange... 家住在北角, 不過有點問題, 仔仔都唔肯答, rejected offer, 好彩已有心儀學校 offer 了。

引用:得番聖公會,什麼也沒有。有點想 +

原帖由 mrschan127 於 15-12-15 發表
得番聖公會,什麼也沒有。有點想
聖公會我仔實陪跑

回覆 linnaf 的帖子

老師有問家長問題 (e.g. 戒片戒成點, 對小朋友學習有咩要求), 有朋友答得好, 就收左佢小朋友

引用:得番聖公會,什麼也沒有。有點想 +

得番聖公會,什麼也沒有。有點想
有無讀緊pn? 可否直升?如果你是waiting不用擔心,因都一定數量的人放 ,好多有offer既根本是有幾個offer. 所以實有人放的!我反而想問可否send信去提早還返個offer比佢,等佢可早d call waiting list.

(我不是突登哂命因阿仔不是特別叻,只係因為佢係大B, 表現才穩定D!舊年去的話肯定全軍覆沒,入去無喊已偷笑果隻!)

ricesnice    發表於 15-12-16 11:20

回覆:北角聖保羅堂出成績了!

有問我介片。但未介囉

引用:Quote:原帖由+mrschan127+於+15-12-15+發表

4月仔,北角pm offer, 轉am機會大嗎?

Actually a bit surprise, cosy son just perform soso. He like to eat, and the teacher feel that. But he like to tidy up, I did not push my chair properly then he help me to adjust, the teacher was very impressed in this part

宝血pm (冇要),禮賢會 冇,等聖公會,現讀rhs

mrschan127 發表於 15-12-15 17:48
有問我介片。但未介囉
They asked me as well. I said not now but we have a plan on this already and will gradually get rid off it. So I think maybe they actually don't care if the current situation is no.

引用:宝血pm+(冇要),禮賢會+冇,等聖公會,現

rhs不好嗎?

咁都好穩陣!RHS is a good school too!

中環am offer, 住香港仔

Rhs 仲好啦又有小學

感恩收到北角am offer... 考慮中……
‹ 上一主題|下一主題