用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 威廉本地課程好唔好架?
樓主: kimkim99999
go

威廉本地課程好唔好架?

回覆 iphone8 的帖子

我都係現讀生,又係收 PM OFFER
我10月女插班入pn pm ,巳經交過信轉am ,當然到而家都冇回覆,
當時校長同我講捱一年啦 , 哥哥係度讀 am ,妹妹k1 都多數上返跟哥哥,
又話乜本校生優先考慮,+哥哥姐姐係度讀再+分同優先考慮,
但原來都唔係既 ,在讀生+哥哥姐姐分(當在讀 10 分,哥哥姐姐 5 分 )
點都多過人地15分啩,
我都唔明囉

又話校外生有150人係後備生,講真關我鬼事咩,
在讀人係優先嘛,
即係話k1 am ,多數比哂校外生囉
又話在讀生有幾個冇offer ,咁請問 am d 位去哂邊呢

• [url=]
    [/url]

回覆 bee84 的帖子

在讀生?

• [url=]
    [/url]

回覆:威廉本地課程好唔好架?

我係申請下午班,個女in得好好,好主動!又係大B,諗住好大機會!點知都係waiting!幸好譚歐陽收左!

回覆 smallyau 的帖子

我都是, 譚歐陽少芳你覺得點?

引用:Quote:原帖由+樓華+於+15-12-18+發表超太都

原帖由 Wingng1021 於 15-12-18 發表
我仔12月細b,黎緊1月返威廉pn
Sorry 睇錯左
或者你可以同主任傾下,我覺得學校係自己人優先。因為通知書有別於其他學校嘅offer,講明如果唔讀完PN就唔比offer。而我女當日表現其實好一般,比pm offer 可能怕我退學

回覆:life@LA 的帖子

譚歐陽英語環境好好多,又有學卷,當然係我首選,不過好多人申請,我諗住無機會,點知收左,真係好開心!

引用:回覆+bee84+的帖子 在讀生?[url=]

原帖由 oolong817 於 15-12-18 發表
回覆 bee84 的帖子

在讀生?
唔係在讀生啊~
但佢係大B, 同埋in 當日表現好㗎。

學校真係會搬??咁大件事都仲未通知家長??

引用:學校真係會搬??咁大件事都仲未通知家長?

原帖由 kimkim99999 於 15-12-19 發表
學校真係會搬??咁大件事都仲未通知家長??
應該未定位置,但講明會喺黃埔入面。如果住黃埔嘅都知,呢幾年黃埔所有嘢都大執位,但好多都只係執位,啲鋪搬來搬去!

回覆:威廉本地課程好唔好架?

聞說,搬近地鐵站,但唔知邊邊

明慧同威廉,大家會點揀?威廉有學卷,又有外藉老師做班主任,的確好吸引,但唔識人係度讀過,唔知確實情況。明慧就識人讀過,話老師好,語境好,不過學費,雜費都好貴。仲有冇用家可以講講?謝謝