用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 join school christmas ball宣傳片拍得幾好
樓主: RoseRose1980
go

join school christmas ball宣傳片拍得幾好

回覆:join school christmas ball宣傳片拍得幾好

我相信學校無鼓勵,但亦唔會阻止,我好欣賞學校可以放手比d學生去發揮…………其實我孩子也曾經参與过拍xmas ball宣傳片,佢地纯萃想宣傳個ball去吸引人買飛,而唔係真係有興趣拍拖
依家d高中生讀書好忙,我覺得忙过我以前好多,老實講佢地根本無时间同心思追女仔,我问过阿仔,佢認識的同學全部都冇拍拖~

JustAParent 發表於 15-12-17 02:16
完全不能理解學校鼓勵這類活動的理由.
我估學校想學生從中學習,計畫、分工、寫故事、拍片、準備、宣傳、執行、佈置等,每個環節都提供大量學習機會比同學。

JustAParent 發表於 15-12-17 02:16
完全不能理解學校鼓勵這類活動的理由.

我也不喜歡這類活動。
唯有Tempo,柔韌啱啱好,點都傍住你!

宣傳片中的訊息十分明顯吧.  我仔仔入學時校長亦清楚指出過這類活動校方的立場, 什麼幫助建立正常社交學習和異性相處等, 我是完全不能同意的.  已經二十一世紀, 我不會老土到說中學生不應談戀愛, 反正應與不應很多學生還是會做.  只是有些事即使阻不了, 亦無必要推波助瀾.  如果只是要學習組織活動, 每年什麼開放日, 遊藝會, 機會多得很.  高中生心在想什麼 ? 其實我也年青過.

https://www.youtube.com/watch?v=XUnFDgQzEB8

今年英皇配培道

回覆:RoseRose1980 的帖子

其實這些ball,學校有老師在場,全是聯誼性質,別想太多。
我仔今年有份幫手搞,但ball當晩剛好去外地集訓比賽。哈哈!

今晩好多女同学係LS出現, 禁早ball?

引用:今晩好多女同学係LS出現,+禁早ball?

原帖由 Yanamami 於 15-12-23 發表
係今晚

longlokma 發表於 15-12-23 23:19
係今晚
睇片有好多俊男美女,但現实係……令人失望~

引用:Quote:longlokma+發表於+15-12-23+23:19+係

睇片有好多俊男美女,但現实係……令人失望~
我都好想去睇下佢地着成點架?女孩子真係着ball衫化哂妝嗎?

longlokma 發表於 15-12-23 23:28
我都好想去睇下佢地着成點架?女孩子真係着ball衫化哂妝嗎?
今年無往年“精采”,多数黑色上陣,只見两三个較“突出”。其一湖水蓝温碧霞式露膊satin短裙,另一可能要睇多d時裝雜誌攞下idea……实在有d唔掂檔~黑麻麻又睇唔到个妝化成点~

TwinWong  現場報導  發表於 15-12-25 23:58

引用:Quote:longlokma+發表於+15-12-23+23:28+我

今年無往年“精采”,多数黑色上陣,只見两三个較“突出”。其一湖水蓝温碧霞式露膊satin短裙,另一可能要 ...
多謝咁精彩描述,即刻想象到現場係點

Yanamami 發表於 15-12-23 23:34
今年無往年“精采”,多数黑色上陣,只見两三个較“突出”。其一湖水蓝温碧霞式露膊satin短裙,另一可能要 ...
點解你會去ball?乜家長可以一齊玩?

RoseRose1980 發表於 15-12-24 02:11
點解你會去ball?乜家長可以一齊玩?
家長—齐玩……揾鬼去咩?实拍烏蠅啦!我女去LS操水,我等接佢時係门口見到咋~

https://www.youtube.com/watch?v=3CojaE6JH50

WYK x YWGS x SPCC x QES

好浪漫

我仔都有講師兄去christmas ball, 仲問我地意見, 佢大個可能有機會去, 我心就唔係咁鍾意, 但又唔會阻止佢, 青蔥歲月, 我都唔想阿仔太宅

TEMPO123 發表於 15-12-16 10:53
王家爸爸  MCS唔係多數會去LSC既咩?

Yanamami 發表於 15-12-23 19:22
係呀