用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗vs救恩
樓主: jacky_leungck
go

玫瑰崗vs救恩 [複製鏈接]

一間谷,一間活動教學,睇下你自己意願

回覆 kumasanee 的帖子

唔好意思, 我想講既係幼稚園園長...

引用:一間谷,一間活動教學,睇下你自己意願

原帖由 MiffyShe 於 15-12-15 發表
一間谷,一間活動教學,睇下你自己意願
玫幼是活動教學的 at least 不是 spoon feeding 只是有功課做的學校,教的過程不是只是坐定定上堂

回覆:玫瑰崗vs救恩

我比較喜歡RHS kinder 同primary,因語境好,仲有Spanish 學,點谷都冇一般津校谷卦。

Vote for 救恩.....我buy救恩既辦學態度,態度正確根本唔需要擔心將來做人會點....對玫瑰崗冇任何好感...

回覆 cpychung 的帖子

我會揀玫瑰崗,特別interview時有深刻印像,老師好有耐性及好有愛心咁幫小明友做interview,冇話趕住下一個咁, 另有親戚女兒讀緊K1, 評價幾高,班主任會keep住用what is app 同家長講翻小朋友的進度!

引用:回覆+cpychung+的帖子 我會揀玫瑰崗,特別i

原帖由 Skywallker 於 15-12-15 發表
回覆 cpychung 的帖子

我會揀玫瑰崗,特別interview時有深刻印像,老師好有耐性及好有愛心咁幫小明友做inter ...
Keep 住ws 進度呢part.... 要留意個別老師做法唔同。有1星期ws3次,亦有1年先同你ws 3次嘅老師。

但pn同k1老師係主要用ws通知家長有咩通告要覆,有咩功課要做等等

‹ 上一主題|下一主題