用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村全日VS黄大仙聖母AM
go

又一村全日VS黄大仙聖母AM [複製鏈接]

今年幫女兒報又一村全日,聖母AM同德望AM,女兒係大B,可能咁所以會較易取錄。依家已有又一村全日同聖母AM OFFER, 其實最想德望不過連2nd in都未知但又一村同聖母要答覆。

女兒係活潑好動型,又一村happy school女兒應該好鍾意,但聖幼都叫做有聖小back up雖然聽聞都唔易直升。

依家好爭扎二揀一,請教大家俾少少意見!感謝!(家住鑽石山)

0    0    0    0

回覆:sharon_0517 的帖子

聖母出左offer?

引用:聖母出左offer? +

原帖由 nick.hksar 於 15-12-14 發表
聖母出左offer?
我今日收到信啦!

依家聖母會唔會好多 B6 ? 因交 form 時都見到好多大陸人..........
有無家長可以分享下

交 form 同INTERVIEW都見到唔少國內同袍,但多又唔代表唔好GE。
好多HK人都好無品架, 所以多國內同袍唔係一個考慮因素。

回覆 sharon_0517 的帖子

我都同你有呢個思想掙扎 (雖然未知收唔收). 因天主教學校係會較為嚴謹, 我個女都係有少少活潑, 都驚有時坐不定老師會責備呢﹗如果唔想煩第時小學升學問題, 聖母雖然不是100% 直升, 但都叫有個back up, 但我估真係唔多聖幼生可以上返, 睇返d 舊post 都係話收個d 名幼, 有位先放俾聖幼. 但都叫做有机會先啦﹗當然如果你囡囡考到德望, 又另當別論啦﹗好視乎你想俾個女開開心心過呢几年校園生活定為佢將來小學舖路..

回覆:sharon_0517 的帖子

我去年又一村am vs 聖母am..放棄了又一村。又一村d老師經常轉,一年走7,8個。而且遠(與你一样), 聖母都可以湊返放学。如果冇人湊咁就又一村。
(最後放棄聖母offer, 因為有一條龍offer)

回覆:snowyeung 的帖子

邊間龍校?

‹ 上一主題|下一主題