用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 開始氣餒了⋯⋯
樓主: Yenkelvinbb
go

開始氣餒了⋯⋯

引用:多謝大家既鼓勵! 多謝有BK呢個咁好既平台

原帖由 Yenkelvinbb 於 15-12-13 發表
多謝大家既鼓勵!
多謝有BK呢個咁好既平台可以比我呢d壓力爆煲既爸媽可以舒發下,互相支持!
幸好我仔讀緊n ...
Same here

其實肯接受下午班係唔係會較易有學校收呢?

maomaofafa 發表於 15-12-13 00:27
見好多人k1 失落,覺得原來報有得直升的n班真的挺重要。感覺n容易考過k1

...
STRONGLY AGREE....

回覆 Behappy1437 的帖子

me too

回覆:開始氣餒了⋯⋯

不要放棄,加油!

我都是3月B,10間。多間結果尚未公佈,大部分都是熱門學校,不容樂觀啊。感覺K1真是要難過PN。 。 。

若果N容易過K, 咁小一仲慘 , 呢D就係起跑線

引用:其實肯接受下午班係唔係會較易有學校收呢?

原帖由 qkhui 於 15-12-14 發表
其實肯接受下午班係唔係會較易有學校收呢?
應該冇分別~我全apply PM, waiting 多

回覆 SophiaDAD 的帖子

葉問?? 我要求In 10間??

放心, 依家間間學校都超額認購, 在出成績總有學位放出來, 不要氣餒

回覆:Yenkelvinbb 的帖子

別灰心,耐心等待。

回覆 lhwhazal 的帖子

是嗎? 我以為接受PM 會機會多O的TIM

引用:3月B報咗十間k1,熱門同冇咁熱門學校都有,

原帖由 Yenkelvinbb 於 15-12-13 發表
3月B報咗十間k1,熱門同冇咁熱門學校都有,表現得好既result已經出晒,暫時五間waiting 二間rejected,另外 ...
別灰心!
好多人都hold住1,2間offer.
對自己心儀的學校入求位信,真係去到5,6,7月仲call waiting.
名幼去到8月仲call緊!

引用:回覆+lhwhazal+的帖子 是嗎?+我以為接受PM

原帖由 qkhui 於 15-12-14 發表
回覆 lhwhazal 的帖子

是嗎? 我以為接受PM 會機會多O的TIM
我反而覺得pm難d有offer lor, 因為揀am in得唔好都可能有pm offer, 但係揀pm in得唔好就一定係waiting/reject lor

我就AMPM 都可以,所以offer 都係得PM 。覺得In N班真係靠彩數,在我眼中 小朋友都係一樣,真係唔知N 班in 咩。

引用:我就AMPM+都可以,所以offer+都係得PM+。覺

原帖由 jojosesame 於 15-12-14 發表
我就AMPM 都可以,所以offer 都係得PM 。覺得In N班真係靠彩數,在我眼中 小朋友都係一樣,真係唔知N 班in  ...
我覺得小朋友要面試先可以讀幼稚園根本不正常。仲有咩地方好似香港咁騎呢?

回覆:maomaofafa 的帖子

好認同,幼稚園都要攪到咁複雜,之後仲有小學中學,真係咁敢再生多個

回覆 maomaofafa 的帖子

完全同意, 而且細B一出世已經輸左一半, 每次REJECT 每次都好傷心, 失意....

回覆 maomaofafa 的帖子

回覆:Yenkelvinbb 的帖子

K1申請仲多過見工d application, 我見左5間2間收左am,其他waiting。但不是心儀.in得好又冇灰哂!