用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 開始氣餒了⋯⋯
go

開始氣餒了⋯⋯ [複製鏈接]

3月B報咗十間k1,熱門同冇咁熱門學校都有,表現得好既result已經出晒,暫時五間waiting 二間rejected,另外三間未出result 既都ln得麻麻都應該唔使諗
好多人都話要睇開d放鬆d,漫漫長路,仲有小學,中學⋯⋯不過每次收到信都一次又一次被打擊,依家連自信心都好似被打沈埋⋯⋯
呻完

0    0    0    0

引用:3月B報咗十間k1,熱門同冇咁熱門學校都有,

原帖由 Yenkelvinbb 於 15-12-13 發表
3月B報咗十間k1,熱門同冇咁熱門學校都有,表現得好既result已經出晒,暫時五間waiting 二間rejected,另外 ...
見好多人k1 失落,覺得原來報有得直升的n班真的挺重要。感覺n容易考過k1

3月B報咗十間k1,熱門同冇咁熱門學校都有,表現得好既result已經出晒,暫時五間waiting 二間rejected,另外 ...
別灰心,你係3月b,  call waiting好快到你,希望在明天

回覆:開始氣餒了⋯⋯

十間?很辛苦啊!

回覆 Yenkelvinbb 的帖子

請不要放棄呀!只要堅持,一定有希望的!好似其他JM講,call waiting 可能遲d有!又或者試吓下星期主動打電話去d新少少嘅私校,可能有位!努力堅持呀媽媽!仲有不要懷疑小朋友嘅能力,因面試好講學校與小朋友緣份,佢好多嘢都懂,但就係唔肯答老師也不出奇!咁又點會有offer呀!但又可能突然好乖,又答問題又合作等等!唔好理咁多啦,休息一下吧⋯⋯

引用:十間?很辛苦啊! +

原帖由 SophiaDAD 於 15-12-13 發表
十間?很辛苦啊!
十間吾算多

放心。。1月實好多位放出黎。。😘😘

回覆 Yenkelvinbb 的帖子

期待有你嘅好消息!

其實來來去去拎到offer都係個堆小朋友。唔係唔會有咁多xx vs xx vs xx...有啲3。4間咁vs.到最後正常人都會只讀一間。所以等一排實有位放返出黎。唔好氣餒!!唯有望個啲家長盡快決定好。將心比己。(利申已放offers,只留左一間位決定讀。唔會再等call waiting)

回覆 maomaofafa 的帖子

我反而覺得IN K1 容易過PN.....哈哈.

同你一樣!
3月B!報八間,宜家兩reject 一waiting 。。
我都好灰!

大家加油,好快會有call的

有時in得麻麻都可能收呢,而且有好多人而家攞住幾個位,一月就放返出黎,如果唔係好熱門既學校一月你應該會收到call waiting,放心

我都好灰心⋯自己覺得阿女in得幾好,起碼問咩都答,但冇間收

其實個個都考10間8間其中有些都有幾個offer 實會放好多位出來又真係應該會call waiting既,不過係等call waiting又真係幾辛苦

多謝大家既鼓勵!
多謝有BK呢個咁好既平台可以比我呢d壓力爆煲既爸媽可以舒發下,互相支持!
幸好我仔讀緊n班個間私校可以直升k,不過我地希望三年後如果佢要考直私小學時會容易d所以諗住轉間熱門同谷d既
最後希望大家最後都可以入到心儀既學校

係EK先啱

引用:多謝大家既鼓勵! 多謝有BK呢個咁好既平台

多謝大家既鼓勵!
多謝有BK呢個咁好既平台可以比我呢d壓力爆煲既爸媽可以舒發下,互相支持!
幸好我仔讀緊n ...
唉呀 你有n直升k更加不用咁緊張啦,得咪得唔得咪算。。。我都係咁,無咩所謂

回覆:vpo0615 的帖子

我同你相反,反而n班時可以有選擇上既煩惱ABC校點揀好

引用:回覆+maomaofafa+的帖子 我反而覺得IN+K1+

原帖由 vpo0615 於 15-12-13 發表
回覆 maomaofafa 的帖子

我反而覺得IN K1 容易過PN.....哈哈.
我都覺

‹ 上一主題|下一主題