用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒幾時有result!!!!等得好苦
樓主: KiKi0817
go

聖羅撒幾時有result!!!!等得好苦

會吾會提早放榜?

回覆 cameo 的帖子

Cameo 你誤會了⋯⋯我也很認同你既講法,⋯90幾人入聖幼應該係派位派得好!我諗應該同收返一大部分叩門聖幼冇關,我相信叩門位應該同協小一樣,都係得10個8個位⋯

引用:回覆+cameo+的帖子 Cameo+你誤會了⋯⋯我

原帖由 SumYausumsum 於 15-12-15 發表
回覆 cameo 的帖子

Cameo 你誤會了⋯⋯我也很認同你既講法,⋯90幾人入聖幼應該係派位派得好!我諗應該同收 ...
我明你講乜㗎!我標示「規則上冇錯」,係因為樓上講緊用另類方法⋯
咁假設個別例子要申報假地址時,過程亦唔關間幼稚園及小學問題,係個人問題,假地址亦一樣係抽獎入到,同「SRL幼稚園優先」冇關係嘛!

d叩門位基本大概都係十個八個!

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

回覆:聖羅撒幾時有result!!!!等得好苦

以我所知,小學部嘅叩門位一向無favor俾自己幼稚園生。朋友個女KV畢業,早兩年叩入咗。

引用:Quote:原帖由+Vicky901+於+15-12-15+發表本

原帖由 cameo 於 15-12-15 發表
「甲一」唔係都要跟教統局計分方式嗎?可以小學部自行決定收邊個咩?只係到「叩門」小部份學位由學校自行決 ...
其實你只要了解有幾多媽咪係舊生同有家姐讀緊聖小嘅聖幼生,咁就會明白點解有咁多聖幼可以升聖小。

引用:Quote:原帖由+cameo+於+15-12-15+發表「甲

原帖由 monodad 於 15-12-15 發表
其實你只要了解有幾多媽咪係舊生同有家姐讀緊聖小嘅聖幼生,咁就會明白點解有咁多聖幼可以升聖小。

...
咁你講緊都係依教局個規則,冇「優先幼稚園」成份!

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

實際上守法規,自行都是抽中20分入,大約是十個左右,只可説聖幼生叻咗時又幸運咗,其實與我冇关,多囗了

引用:Quote:原帖由+monodad+於+15-12-15+發表其

原帖由 cameo 於 15-12-15 發表
咁你講緊都係依教局個規則,冇「優先幼稚園」成份!
我相信係冇

JadenBB 發表於 15-12-15 20:49
以我所知,小學部嘅叩門位一向無favor俾自己幼稚園生。朋友個女KV畢業,早兩年叩入咗。

...
我知你朋友個囡是誰,是我街坊我都識.

回覆 JadenBB 的帖子

所以, 讀聖幼都冇優勢

讀左kv 入聖小 ... 我又覺得好似冇咁值得 ... 純粹個人意見 !

引用:回覆+JadenBB+的帖子 所以,+讀聖幼都冇優

原帖由 SumYausumsum 於 15-12-16 發表
回覆 JadenBB 的帖子

所以, 讀聖幼都冇優勢
認同。
五六年前已經係咁,當時我女srl讀緊小學。

有無人收到信啊?等死人啦!

回覆:Vicky901 的帖子

Hello! I know your kids studying at st rose of Lima! My girl got offer I m holy but have so many concerns. Will u be able to share more information about st rose of Lima kindergarten with me please?

I mainly want to know if the teachers are caring n mixes with heart to teach?

回覆:KiKi0817 的帖子

Sorry wrong nessage