用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍城浸信會 vs 聖三一曾肇添
go

九龍城浸信會 vs 聖三一曾肇添 [複製鏈接]

邊間會好啲?浸信會老師校長感覺好好,但環境麻麻,聖曾環境好好,但老師感覺1般,邊間升小會跟得冇咁辛苦?浸信會有冇室外活動地方架??

1    0    0    0

回覆:九龍城浸信會 vs 聖三一曾肇添

我諗緊九龍城浸信會定又ㄧ村。。。。

我小朋友去年城浸幼稚園畢業。 城浸幼稚園老師好有愛心又經驗豐富,活動教學,基督教,課程深淺中等,功課量一般,小朋友乖巧有禮。至於升小派位,34及41網也派唔少大熱。 由於跟教會一起,歷史悠久,所以校舍舊一點。

引用:我小朋友去年城浸幼稚園畢業。+城浸幼稚園

原帖由 monchhichilo 於 15-12-13 發表
我小朋友去年城浸幼稚園畢業。 城浸幼稚園老師好有愛心又經驗豐富,活動教學,基督教,課程深淺中等,功課 ...
妳好。。想問ㄧ星期有幾堂net?有冇普通話。。多親子活動ma?thx.因網上資料太小

NET、普通話、聖經故事堂都有。

我in曾肇添個陣 覺得老師無咩耐性in..見我仔掛住玩唔多出聲...老師都已經唔多想過黎貼佢傾計!得waiting
而浸信會啲老師就好有愛心...親切好多
浸信會收左我仔全日 我決定簡浸信會!

引用:我in曾肇添個陣+覺得老師無咩耐性in..見我

原帖由 kitty0112 於 15-12-13 發表
我in曾肇添個陣 覺得老師無咩耐性in..見我仔掛住玩唔多出聲...老師都已經唔多想過黎貼佢傾計!得waiting
而 ...
我in聖曾老師係冇理過我們咁濟,浸信會老師好好,只係聖曾環境好好多,所以我先唸唔掂

引用:NET、普通話、聖經故事堂都有。 +

原帖由 monchhichilo 於 15-12-13 發表
NET、普通話、聖經故事堂都有。
有冇室外活動地方架?

回覆:bajamei 的帖子

浸信會收半日定全日?
我見浸信會網頁話有戶外活動地方 都應該ok
同埋浸信會有幾層 地方都大 課室都大
仲有兩個外藉老師

城浸幼稚園有幾層,幾個不同活動室,有時會用城浸教會大禮堂做活動;星期六的課外活動很多選擇。小班教學,一班大約22個小朋友,2位班主任,很關心每一個小朋友。

引用:城浸幼稚園有幾層,幾個不同活動室,有時會

城浸幼稚園有幾層,幾個不同活動室,有時會用城浸教會大禮堂做活動;星期六的課外活動很多選擇。小班教學, ...
想問活動是否和培道一起舉辦?
其實我有3個offer, 2個am offer係樓下(已放1個),另一個係城浸pm offer, 我都考慮緊邊個好?

引用:城浸幼稚園有幾層,幾個不同活動室,有時會

城浸幼稚園有幾層,幾個不同活動室,有時會用城浸教會大禮堂做活動;星期六的課外活動很多選擇。小班教學, ...
咁k1上下晏班各有1班定2班?

回覆:bajamei 的帖子

全日一班 上午一班 下午一班

回覆:ckmouseckmouse 的帖子

應該唔會

城浸幼稚園經常同教會一起舉辦兒童福音活動,會邀請培道小朋友參加;分班方面,上午、下午、全日班,每級各一班。

引用:Quote:原帖由+kitty0112+於+15-12-13+發表

原帖由 bajamei 於 15-12-13 發表
我in聖曾老師係冇理過我們咁濟,浸信會老師好好,只係聖曾環境好好多,所以我先唸唔掂

...
我地都係呀,老師無咩理過我地,佢叫我女攞嘢比佢,我女攞比佢,但佢無理,但又有offer,我仲以為唔收

引用:城浸幼稚園經常同教會一起舉辦兒童福音活動

原帖由 monchhichilo 於 15-12-14 發表
城浸幼稚園經常同教會一起舉辦兒童福音活動,會邀請培道小朋友參加;分班方面,上午、下午、全日班,每級各 ...
原來係甘。。thx..
今年既校長。。是否新上任?
不過想轉全日班。。。。

回覆:Httmama 的帖子

試下寫信去學校 睇下轉唔轉到全日班

引用:試下寫信去學校+睇下轉唔轉到全日班 +

原帖由 kitty0112 於 15-12-14 發表
試下寫信去學校 睇下轉唔轉到全日班
寫左。。希望有好消息。。

對。今年新校長。我見讀讀下也有小朋友轉班;所以有需要向學校提出,見到學校也會盡量配合小朋友及家長需要的。

‹ 上一主題|下一主題