用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉德麗中英文幼稚園 嘉德麗讀唔讀得過?
go

嘉德麗讀唔讀得過?

小女暫只有兩個offer, 應該都唔會再有=_=

家住大圍, 希望happy school 重玩樂, 小女係比較定既

嘉德麗既價錢真係偏貴, 可惜我無其他offer, 我應該照take offer嗎 >__< 還是做大B算啦?! 唉

好煩!

我知嘉德麗學術好, 但唔肯定適唔適合小女

引用:小女暫只有兩個offer,+應該都唔會再有=_=+

原帖由 jjojoy 於 15-12-10 發表

家住大圍, 希望happy school 重玩樂, 小女係比較定既
另外一個offer係邊間?嘉德麗會比較傳統,重學術。

回覆:嘉德麗讀唔讀得過?

你係pn定K offer? 如果你想happy school, 呢間唔算係!課程ok,學術平均,雖然每日有NET,但時間唔太長,我知有啲都出去補英文!學校比較傳統,如果定既小朋友都ok,如果比較活躍就未必適合!以今年學費約$4400另加雜费都要成$5000一個月!$5000 x12個月已經$60,000,比起多間既九龍塘幼稚園還要貴,但佢連outdoor playground都冇!只能說小一叩門NET 91果幾間津校可能有少許優勢,但始終位唔多,競爭都大,冇保證!你自己衡量一下! 你另一間是哪間?

引用:小女暫只有兩個offer,+應該都唔會再有=_=+

原帖由 jjojoy 於 15-12-10 發表

啲學術嘢唔算好深。
無outdoor都好,唔駛多蚊咬,唔怕淋雨。好多參觀活動。重視中華文化例如唸經典,能感染小朋友自動自覺唸經典。家長質素好。

回覆:嘉德麗讀唔讀得過

校長和附近幾間小學關係良好。當然小朋友自己都要主動性强,精靈醒目。

我另一間係九龍塘浸幼,完全另一樣野,但浸幼理念係岩我,只係依家我又嫌遠囉
K1 offer

叩門唔敢講機會高,你睇佢個每年派位嘅表vs其他無學券幼稚園就知,唔係真係咁多%入到嗰幾間,

引用:叩門唔敢講機會高,你睇佢個每年派位嘅表vs

原帖由 calvinlinda 於 15-12-20 發表
叩門唔敢講機會高,你睇佢個每年派位嘅表vs其他無學券幼稚園就知,唔係真係咁多%入到嗰幾間,

...
唔明

引用:Quote:原帖由+calvinlinda+於+15-12-20+發

原帖由 咖央 於 15-12-20 發表
唔明
Eg 樂x入某4大小學比率可能係30%(唔記得正確數字),其餘70%去咗直資/私小或九龍名校/沙田top 10,但嘉只有10%(唔記得正確數字)入4大, 其他派去沙田不同學校,無特別集中邊幾間,4宝都有份,九龍唔出名的津校都有,而直資/私小的比率更加小。
好多人話佢地理上近某小學,讀完呢度就升過去,但佢派位個list完全反影唔到。

聽人講(EK)好多讀完n都跳船跳唔切...

4大係邊4大小學?