用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田揮手區
go

沙田揮手區

想知道依家仲可唔可以繼續穩學校in呢?日日等結果都冇,衰左幾間,真系💔

引用:想知道依家仲可唔可以繼續穩學校in呢?日日

原帖由 alin2336 於 15-12-09 發表
想知道依家仲可唔可以繼續穩學校in呢?日日等結果都冇,衰左幾間,真系💔

...
你可以打去問下,不過我諗應該要等1月,等教局出邊間有學位剩。
但你放心,唔嫌棄嘅話,耀榮實有得讀

回覆:沙田揮手區

Hihi..沙田友!我女有2個offer..一個am & one is pm..所以會揀am個間,你報咗邊幾間?

引用:想知道依家仲可唔可以繼續穩學校in呢?日日

原帖由 alin2336 於 15-12-09 發表

...
我暫時有兩間pm收左,一間聖心,一間吳多泰,兩間唔收,仲有兩間未知

回覆 alin2336 的帖子

可試下打去大圍銅鑼灣山,信義幼稚園問下仲有無面試安排. 佢地網上有報名表, 全年收表的. 學校環境不錯, 地方好大, 網上評價都ok, 但就係吊腳左少少.

有0的學校全年收生,可以試下boxhill同wellborn...

試問吓私立無學劵嗰D......

今日收到合一堂AM

回覆:沙田揮手區

收到啟思同吳多泰pm offer ,不過岩岩收到創價offer,放棄沙田區lu

回覆 aprilbaby04 的帖子

收到創價一定揀創價啦。你好叻。想知interview時,老師問咩?同埋你點答呀?

希望遲d細仔in K時有d準備,多多指教。

另想問,啟思pm offer 同田家炳am offer, 揀邊間好?

回覆:mobpenpen 的帖子

其實.....我小朋友考創價時表現一般咋,
都係撞彩,不過報4間,4間都收,係我意料之外

回覆 aprilbaby04 的帖子

其實我想知老師問你咩問題,你又點答?我想向你指教,等我下次同細仔in時可以做得好d.
謝謝。