用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 林大輝中學可以嗎?
樓主: necohaos
go

林大輝中學可以嗎?   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

引用:因為我見佢封信話successful+candidate+wil

原帖由 Hydrengea 於 15-12-12 發表
因為我見佢封信話successful candidate will be invited to complete the registration on the same day

...
你話留位費……………同即日註冊唔同架………………

註冊後學校會交名上教育局,自行同大抽獎都無份。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆:林大輝中學可以嗎?

今日second in完收咗,我交咗留位費了,但就無交放棄大抽獎嗰張form

醒目開學勳章 王國長老

Hydrengea 發表於 15-12-12 13:36
今日second in完收咗,我交咗留位費了,但就無交放棄大抽獎嗰張form
林大輝係升中放榜後仲可以叩門, 換轉係我唔會簽放棄大抽獎份 form.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 15-12-12 14:04
林大輝係升中放榜後仲可以叩門, 換轉係我唔會簽放棄大抽獎份 form.
可以唔交架咩?

可以,我星期六都係交咗 $800留位費和其他文件,學費自動轉賬form, 填晒學生資料表

學校話可以到出年先交

Hello~  Hydrengea,

我囝囝本星期六都去2nd interview,.想請問一下, 可以不把"學生資料表"給LTF 嗎?
因還想等等是否仍有其他直資收我囝囝.

若只是交留位費就冇問題~

先謝謝~

想請問各位曾報林大輝的家長,你們的小朋友最後有無入讀此校呢?情況如何呢?

回覆:lala12345678 的帖子

我仔B2諗住讀都俾人話我,竟然有人提議你B1的去讀?!不知那人有何高見呢?

lala12345678 發表於 17-1-11 18:00
你好中肯,我女band 1,有人提議我考林大輝

B1 都建議你讀?有一些奇怪

王家爸爸  佢想減少競爭對手?   發表於 17-1-12 09:15

lala12345678 發表於 17-1-11 18:00
提議Band 1生去考林大輝,咪玩啦!如果band 1生想讀直資,都考慮培基,培橋啦!

回覆:蘑菇 的帖子

其實好想知林大輝除了學術成績不理想之外,仲有咩地方有問題?因為只知在討論區很多負評,但又無講實際係咩問題,好困擾。

醒目開學勳章 王國長老

恕我直言, 叫你女去考既完全靠害, 叫個 B1 學生去考 B3, 無野化.

回覆樓主:

蘑菇 發表於 17-1-11 23:21
提議Band 1生去考林大輝,咪玩啦!如果band 1生想讀直資,都考慮培基,培橋啦! ...
其實越近交表,Whatsapp群組、網上等平台越多啲唔make sense既建議,所以有懷疑要多問、多了解。

回覆 王家爸爸 的帖子

雖然唔知林大輝有幾差, 不過建議 B1 生去讀又真係好奇怪, 因為如果又讀到書又玩運動/VA 嘅, 都諗體藝啦 !

王家爸爸    發表於 17-1-12 10:25

回覆樓主:

lala12345678 發表於 17-1-12 10:30
好彩呢度都有好多樂意助人的會員

我識一個女仔讀這裡 非常冇禮貌 態度極差 考試也不用溫習 未讀這間前也是有禮斯文的 不知道這裡有多少學生可升大學
‹ 上一主題|下一主題