用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角衛理堂出result了
樓主: sukissn
go

北角衛理堂出result了

引用:am+offer,+月明樓課室其實比之前大同新,我

原帖由 miniduck 於 15-12-09 發表
am offer, 月明樓課室其實比之前大同新,我老公話啲老師好好,有offer好開心,當然希望之後收到更好的可以 ...
am offer too.

知唔知會唔會搬番上舊校址?
K1今年得 half day, 幾時有機會轉 full day?

回覆:angrypig 的帖子

16-17K1係月明樓上,以我所知應該要幾年後先搬返舊校址

回覆:北角衛理堂出result了

有pm offer, 不過應該會放棄。英皇道校舍個環境真係不太理想。

回覆:angrypig 的帖子

今年入的k1應該到k3都在月明樓架啦

引用:應該有reject,又有waiting +

原帖由 sukissn 於 15-12-09 發表
應該有reject,又有waiting
我打去學校問,所有面試不成功嘅都係備取生。所以其實係咪真係有reject嘅?定又有reject,又有waiting?

引用:今年入的k1應該到k3都在月明樓架啦 +

原帖由 miniduck 於 15-12-09 發表
今年入的k1應該到k3都在月明樓架啦
what a pity…

回覆 sandyma2011 的帖子

我仔都係,唔肯答,rejected. 面試時老師見阿仔唔肯答,話in 完其他小朋友再問番阿仔,結果冇再問。

回覆:ricesnice 的帖子

我仔都係, 係屋企眼耳口鼻都識講, 係現場咩都唔肯講...

回覆:danielbb2 的帖子

我都係吾太like個環境。特別係條樓梯,行樓梯對身體好,但太窄又高,大人行都有D驚,小朋友行到都好危險
因為有am offer 所以有掙扎

環境尚算OK, 很新淨, 只係長樓梯會差一點.
面試的老師全部都好有愛心.
我女有PM OFFER, 但始終鍾情 AM, 所以會放位.

回覆:sukissn 的帖子

唔知可唔可以寫信求PM 轉 AM 位呢?

衰左,個仔表現普通,但咁岩隔離有個小朋友應該有家姐響到讀,個老師淨係掛住serve 佢,無奈

回覆 Dorothy_Tsai 的帖子

真係好無奈,唯有話小朋友同呢間學校無緣

有pm offer,但想要上午,同埋果條樓梯真係唔係幾好囉

回覆:ricesnice 的帖子

係, 不過收到心儀學校的offer, 好開心...

回覆 Dorothy_Tsai 的帖子

恭喜

我女in得最好呢間,但係備取生,有點失望,可能係細b

引用:其實月明樓環境絃好呀!+不過就無好似舊校有

原帖由 gingerrice 於 15-12-09 發表
其實月明樓環境絃好呀! 不過就無好似舊校有個露天 playgroud
北角衛理堂幼稚園幼兒園 - http://www.npmc.edu.hk/view2.htm

floor plan

活動只有音樂室,冇圖書館個d?又睇唔到遊樂場有乜玩。

l like this school but hesitate on the facilities. 真係要放棄??

angrypig 發表於 15-12-23 22:33
北角衛理堂幼稚園幼兒園 - http://www.npmc.edu.hk/view2.htm

floor plan
要比較下你其他 offer再決定lor

我覺得環境幾好幾新淨, 可能我對環境不是有特別要求

小朋友都讀得好開心

引用:Quote:angrypig+發表於+15-12-23+22:33+北

原帖由 gingerrice 於 15-12-29 發表
要比較下你其他 offer再決定lor

我覺得環境幾好幾新淨, 可能我對環境不是有特別要求
你小朋友係咪讀緊?
老師好嗎?
遊樂場 area 有幾大?
我睇過 website 同教育局視學報告,幾鍾意呢間。但冇戶外同圖書館... 真的好難落手。

如果衛理 vs 保良局莊啟程,點揀好?