用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 求教!英藝 VS 多多 VS 蔚思 怎想?
go

求教!英藝 VS 多多 VS 蔚思 怎想? [複製鏈接]

0    0    0    0

你細路仔係要讀乜?pn?pg?
聽家長講考私小的話, 英藝會好D~
我仔仔讀緊tutor time pn, 佢好鍾意呢間學校,老師都幾caring,同埋真係有學到野。
“蔚思(浪澄灣) - 教育理念好” 講呢d真係好虛無~
呢三間你有冇會參觀校舍架?比較下就明

據知英藝很不負責任,一般學校有的課程佢都做唔到。一上堂只係做練習、寫呀寫個不停。抄抄寫寫又一日,程度深但冇教學法可言,老實講,家長們坊間買小學練習題在家train都得。
音樂堂冇律動訓練,求其播Youtube / 清唱幾句了事。體能堂就係「放羊」,由得小朋友亂跑亂跳便算。分組活動只係俾堆「玩具」自己玩玩便算。Project冇主題,老師唔專業,諗起乜就噏乜。
學費貴得嚟冇價值,只係得門面靚,鋪租貴。實際上連投影機都冇,有咩要播就成班小朋友堆埋一齊睇電腦Mon仔。圖書都冇本俾同學睇,「角」都唔set. 都唔知有冇心搞教育,課室只係空框框,普通learning centre咁簡陋。
以上是向家長收集回來的事實

引用:據知英藝很不負責任,一般學校有的課程佢都

原帖由 Justicec9 於 15-12-10 發表
據知英藝很不負責任,一般學校有的課程佢都做唔到。一上堂只係做練習、寫呀寫個不停。抄抄寫寫又一日,程度 ...
你咩英藝post都見到你,你係唔係用家黎架

踩人地間學校,你咩心態呢?

我上述講嘅係學校本身教育方針,同設備不足的問題。家長們要了解,幼稚園是教育,不是商店丶更不是單純服務業。教育是要實實在在有內容的,不是單單看表面,「感覺很好」便可。
我以上説的全是事實,不信我沒損失,信了我我本人也沒利益。家長感覺良好,與小孩真的學得好,是兩回事的

引用:+本帖最後由+Justicec9+於+15-12-11+01:05+

原帖由 Justicec9 於 15-12-11 發表

我上述講嘅係學校本身教育方針,同設備不足的問題。家長 ...
乜都聽埋聽埋三姑六婆講既就叫做事實 你都得架啦 好心你啦 你又唔係用家 你憑咩咁批評?
你知唔知幾多人讀得幾好呀 你知唔知幾多用家見到你呢啲'聽埋聽埋'既野有咩感覺呀?!
乜野關於呢間你就要加多一腳架喎,仲要覺得自己好岩,呸!

回覆:求教!英藝 VS 多多 VS 蔚思 怎想?

會上國際學校嗎?單呢點己可以去決定!

引用:會上國際學校嗎?單呢點己可以去決定! +

引用:Quote:原帖由+penp0319+於+15-12-13+發表會

原帖由 kidp 於 15-12-13 發表
如果不會上國際,那麼應該選那間?
多多可以不用考慮

‹ 上一主題|下一主題