用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 中西區禮賢會出左offer喇
樓主: IPV
go

中西區禮賢會出左offer喇

想請教大家,禮賢會同靈糧堂點㨂?
香 港 地 產 城 [url=forum.hkpropertycity.net]forum.hkpropertycity.net[/url]

回覆:中西區禮賢會出左offer喇

Pm offer, 但想轉am, 我簡am係首選,唔知可唔可以寫信問學校問下

引用:Pm+offer,+但想轉am,+我簡am係首選,唔知可

原帖由 wwssmama 於 15-12-07 發表
Pm offer, 但想轉am, 我簡am係首選,唔知可唔可以寫信問學校問下
可寫信給校方request 轉上, 要說明原因,批唔批準就校方決定了

引用:Quote:原帖由+wwssmama+於+15-12-07+發表Pm

原帖由 嘉菲熊太太 於 15-12-08 發表
可寫信給校方request 轉上, 要說明原因,批唔批準就校方決定了
Thanks

若果wait緊仲要唔要寫求位信?

little_kid 發表於 15-12-8 12:25
若果wait緊仲要唔要寫求位信?
你waiting排得高唔高?

我囡囡waiting pm no.33.囡囡係超細b19/12出世,本身住在離島,唔知寫求情信有無機會呢🙏🙏🙏

回覆 cheungsin2002 的帖子

其實咁細個要一早去咁遠返學, 真係好辛苦

回覆:cheungsin2002 的帖子

我諗佢出得waiting 而且有次序應該點都會跟次序去打電話問,如果唔係就對其他人不公平 所以寫求位應該無乜用 不過呢d信既野寫多封又唔會有問題 你咪照寫!
雖然無offer 不過幾鐘意呢間學校派位手法 清清楚楚 連waiting 都有先後 唔駛估估下 哈哈 我諗佢唔會有多過70人放棄offer 掛

回覆 tote2hand 的帖子

無計呀,贏在起跑線,同埋小學島內無咩選擇,所以諗住都係出市區讀

係咪排得高就可以等電話唔使寫求位信?我仔仔waiting排頭10個,原來諗住等電話就算,但有朋友叫我寫,不過我覺得學校連waiting list嘅次序都出埋,就係唔想啲家長搞咁多嘢... 都唔知寫唔寫好

引用:Quote:原帖由+lpylcklp+於+15-12-07+發表7

原帖由 kumasanee 於 15-12-07 發表
我都係答哂,冇offer..
不過好在有其他
10月B,住中西區,問題答倒(老師加深問題難度,老師話通常少答倒),打招呼推椅做齊,有禮貌,老師重同囝囝講好鐘意佢,希望會再見倒佢,點知都無offer無waiting,命運吧!好在有原校收。

回覆 larlar_1 的帖子

仲有好多黎緊先放榜, 希望在明天!

回覆:larlar_1 的帖子

同我女一樣, 答晒做晒老師仲話表現好好...

岩岩睇返interview張紙,佢寫如果太多小朋友表現優異,係抽籤決定

takudd 發表於 15-12-9 10:36
岩岩睇返interview張紙,佢寫如果太多小朋友表現優異,係抽籤決定
要對自己小朋友有信心!

引用:岩岩睇返interview張紙,佢寫如果太多小朋

原帖由 takudd 於 15-12-09 發表
係咩....無留意到tim, 老師in完時好似收硬我女咁款 點知都係waiting

引用:Quote:原帖由+takudd+於+15-12-09+發表岩岩

原帖由 lingchi201508 於 15-12-09 發表
係咩....無留意到tim, 老師in完時好似收硬我女咁款 點知都係waiting

...
Me too! 我連waiting 都無啦 ~ 無運氣而已

引用:Quote:原帖由+kumasanee+於+15-12-07+發表

原帖由 larlar_1 於 15-12-09 發表
10月B,住中西區,問題答倒(老師加深問題難度,老師話通常少答倒),打招呼推椅做齊,有禮貌,老師重同囝囝 ...
me2 連waiting都冇

係唔係淨係在網上公佈?會唔會再寄信通知?還未收到信!有無JM收到信