用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問聖士提反女子幾時有結果?
樓主: manimon8263
go

請問聖士提反女子幾時有結果? [複製鏈接]

恭喜收到offer 嘅媽媽!

可以分享下你哋係Application form 升小的分數嗎?想知學校係咪prefer呢啲學生
香 港 地 產 城 [url=forum.hkpropertycity.net]forum.hkpropertycity.net[/url]

回覆:請問聖士提反女子幾時有結果

waiting too

回覆:kala——baby 的帖子

Think in the other way, if Ssgk accepts more kids without sufficient points and less sibling, what will the 'knock door' situation become? 所以要明白真的不多位給15分或以下或區外人,但若收了你,你入到小學部的機會又因有很多必收或高分的同學而變得高,她們不用叩門嘛,right?

回覆 熊貓BB 的帖子

多謝您咁有心解答同分析,如果學校同校長揀到我,我應該相信校長嘅選擇

每年收生比例差唔多,扣咗24-25個必收生(夠25分或有姐姐小學讀緊)6個男仔,給不夠25分的位只有不多於30個,所以好多waiting . 至於小一叩門,約莫有不多於10個,扣除考到神校或國際學校嘅學生,大概20個人爭10個位。(這個比例在幼稚園收生時已計算好,所以一早計定分)當然數字只作參考,只是大概比例。不過只可以講,學校真係好好,又只係$49學費,值得搏一搏

回覆:請問聖士提反女子幾時有結果?

有reject letter 的!上年收了reject! 今年收到PM offer.

引用:有reject+letter+的!上年收了reject!+今年

原帖由 kitdel 於 15-12-16 發表
有reject letter 的!上年收了reject! 今年收到PM offer.
恭喜

囡囡收到AM offer, 希望大家不要灰心,1月8日應該會有位放出嚟,因 st Clare 聖心都就出result, 加油💪💪

mistyrain  Congrats  發表於 15-12-16 12:36

引用:囡囡收到AM+offer,+希望大家不要灰心,1月8

原帖由 coobelee 於 15-12-16 發表
囡囡收到AM offer, 希望大家不要灰心,1月8日應該會有位放出嚟,因 st Clare 聖心都就出result, 加油&#1281 ...
恭喜!

引用:有reject+letter+的!上年收了reject!+今年

請問妳幾月b?可以考兩次既?

引用:Quote:原帖由+kitdel+於+15-12-16+發表有re

原帖由 Joanching 於 15-12-16 發表
請問妳幾月b?可以考兩次既?
11月尾!上年超細B,今年大B!

引用:Quote:原帖由+Joanching+於+15-12-16+發表

11月尾!上年超細B,今年大B!
佢收超大B咩?我地十月尾見佢唔收所以報左K2插班🙈🙈

引用:Quote:原帖由+kitdel+於+15-12-16+發表11月

原帖由 Joanching 於 15-12-17 發表
佢收超大B咩?我地十月尾見佢唔收所以報左K2插班🙈🙈
收的!Interview 那日,都見到D大B!

‹ 上一主題|下一主題