用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園vs民生
樓主: yoyolk945
go

根德園vs民生 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+adrleu+於+15-12-06+發表資優

原帖由 tungtung121 於 15-12-06 發表
去神小摶高一線揀KV, 放民生。Vic 去international 條線。
Vic 是有資優program 的,暫時未知其他kg 都有。而且Vic graduates 7成是上local sch

不過現在應該繼續談論Kv and ms

個人會prefer ms 多點

引用:請問資優是什麼?如讀維記考返本地小學較難

原帖由 mazomi 於 15-12-07 發表
請問資優是什麼?如讀維記考返本地小學較難吗?因我在揀緊約克和維記

...
如果target 考小,York 比較適合。
維記和York 是非常不同的教學理念的

引用:我舊年同你一樣,其實沒有人可give+you+deci

原帖由 adrleu 於 15-12-06 發表
我舊年同你一樣,其實沒有人可give you decision.兩間不同前景,方針學校.你可獨立收集每間strength and weak ...
最後妳揀左邊間吖?

回覆:yoyolk945 的帖子

KV係高質啲

引用:KV.+My+son+loves+school+and+learnt+a+lot

原帖由 adrleu 於 15-12-15 發表
KV. My son loves school and learnt a lot, it fits us. FYI - my son is very very active.

回覆 adrleu 的帖子

仔仔活躍得黎算不算坐不定個種呢?因怕kv呢方面好厳

可否分享多d教學模式丶學校對家長要求等,多謝!我女都比較多咀,有d唔專心

回覆:szwani2412 的帖子

回覆:MiffyShe 的帖子

回覆:MiffyShe 的帖子

引用:教學mode:+我覺得70%傳統and+30%活動mix.+

原帖由 adrleu 於 15-12-16 發表
教學mode: 我覺得70%傳統and 30%活動mix. 佢地有種菜, taste orange juice, arts for board 的activities.  ...
Net 好似有40 mins a week。snack 時也會巡班房同小朋友傾計(當然不太多)。

adrleu, 很寶貴的資料, 謝謝~!!

引用:KV.+My+son+loves+school+and+learnt+a+lot

原帖由 adrleu 於 15-12-15 發表
KV. My son loves school and learnt a lot, it fits us. FYI - my son is very very active.
好多謝你講得咁詳細,因我囝吾係坐定定既乖巧學生,我真係有d擔心會比老師投訴

adrleu 發表於 15-12-16 10:24
教學mode: 我覺得70%傳統and 30%活動mix. 佢地有種菜, taste orange juice, arts for board 的activities.  ...
多謝分享, 啲媽媽仲同我講哩間剩讀書, 生日會都無, 嚇到我呢!

我仔都走黎走去, 聽完你講都無咁驚.

引用:Quote:原帖由+adrleu+於+15-12-15+發表KV.+

原帖由 立青BB 於 15-12-16 發表
好多謝你講得咁詳細,因我囝吾係坐定定既乖巧學生,我真係有d擔心會比老師投訴

...
我唔覺KV老師會投訴學生,她們有方法鼓勵小朋友做乖寶寶。

回覆:bubuG 的帖子

回覆:bubuG 的帖子

回覆:maplewood 的帖子

引用:Quote:原帖由+立青BB+於+15-12-16+發表好多

原帖由 bubuG 於 15-12-16 發表
我唔覺KV老師會投訴學生,她們有方法鼓勵小朋友做乖寶寶。
你咁講我就放心了,謝謝呀

‹ 上一主題|下一主題