用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 終於in 完最後一間-禮賢
go

終於in 完最後一間-禮賢

可以重過正常人生活!

引用:可以重過正常人生活!

原帖由 shatinming 於 15-12-05 發表
可以重過正常人生活!
準備去IN呀!有無得分享下interview情況?

先玩玩具,之後老師小組講故事,問小朋友問題。

回覆:終於in 完最後一間-禮賢

其實in得好輕鬆,最開心呢間。一出門口,有個媽媽即係大聲話個女:呢家講多謝有鬼用呀,頭先又唔講。唉...

今日in 埋德望可暫時休息吓, 等SPK.

回覆:大埔之友 的帖子

覺得講故事時間太長,感覺佢地想收D坐得定的小朋友

引用:覺得講故事時間太長,感覺佢地想收D坐得定

原帖由 minibread 於 15-12-05 發表
覺得講故事時間太長,感覺佢地想收D坐得定的小朋友
同意,故事節奏拖得太長,隔離左右個d已經走來走去又尖叫,成組人好混亂,雖然我仔坐定但係嚇親個種坐定定😔

老師聲又细聲,明白佢都是攰,但要控制11-12個小朋友幾難,5-6個一組好D,逐個問你們叫做咩名,問到7-8個,頭排小朋友已唔定,要起身郁下

引用:老師聲又细聲,明白佢都是攰,但要控制11-1

原帖由 kiki826 於 15-12-05 發表
老師聲又细聲,明白佢都是攰,但要控制11-12個小朋友幾難,5-6個一組好D,逐個問你們叫做咩名,問到7-8個, ...
我囡都有郁

引用:Quote:原帖由+minibread+於+15-12-05+發表

原帖由 JCMW 於 15-12-05 發表
同意,故事節奏拖得太長,隔離左右個d已經走來走去又尖叫,成組人好混亂,雖然我仔坐定但係嚇親個種坐定定& ...
同意,有點長。我女第一個離位。全程坐唔定!

大家interview故事係未都係蜜蜂做主角呀?

回覆:shatinming 的帖子

輕鬆晒,學校真是很實際,今日連大門接待查表都一切從簡,直接上樓等叫名。12个小朋友中有一个吾想聽故事勁哭,由佢爸B抱開,其餘坐定定under control  有問有答,三氣氛幾好

回覆:adawmy 的帖子

我地主题系農场!

我in 主題係一個小朋友起床上學去!

我地主題是大笨象. 故事環節是有點長, 因為老師每次都一個一個問, 同一個問題問十一二次. 我又唔覺長因為要找靜既小朋友, 要靜既小朋友就唔會用觀察型既方法揀學生.

我地冇問叫乜名,3月B,都係講小朋友起床返學,基本上都有畀反應,不過坐唔定,唔知收唔收

引用:我地冇問叫乜名,3月B,都係講小朋友起床返

原帖由 tamchima 於 15-12-05 發表
我地冇問叫乜名,3月B,都係講小朋友起床返學,基本上都有畀反應,不過坐唔定,唔知收唔收 ...
我個女比兩個老師分別派貼紙, 同一入門口問了名. 只是正常打吓招呼, 所以有d 細節有無做問題唔大. 欣賞禮賢面試比小朋友壓力好細, 好自然. 考過宣道, 老師無表情, 一對五近距離問, 有壓力, 有d 似去左澳門賭枱咁😄😄😄

原來每個課室考的內容都有d分別的!

我仔是昨天去in, 但我老公話佢地嗰group得6-7個小朋友,唔係11-12個咁多喎,唔通我地嗰個時段好多人放棄無去in?

回覆:Baby0513 的帖子

係, 因為準考證上己分好時間及班房. 若只有一考生出現就會變單對單😊