用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 迦密vs華英vs黄笏南
樓主: jmk2012
go

迦密vs華英vs黄笏南 [複製鏈接]

little_yolky 發表於 16-6-14 13:25
情況就好似小學生中文唔好, 連帶常識同數學文字題一齊衰。去到中學英文唔好, 就連帶所有科一齊死。:igiveup ...
哎吔!唔係升中果个暑假落葯~係由出世後开始!之前提过点提供英文語境(盡量啦)唔重覆了。所以对於小学教快-年英文根本唔係问題~上左軌道佢自己会从阅讀同睇片大量吸收~升中就算个level同小学係差-大截,都唔会太难,过段日子就適应了~~中文要浸,英文亦然,升中果个summer先落药就嘥气。

little_yolky 發表於 16-6-14 13:29
WFN & 銀禧, 同迦密應該仲有一定距離既, 話晒阿女爛船都有三斤釘, 佢响學校英文都算係上游架, 係學校英文程 ...
禁人地英文科 Eng Lit梗係哽,不过世史地理科学……咪又係果d? 書都大同小異果d英文,唔会深d啩~(同学猛料d係另-回事)你担心既唔係讀唔讀到,如阿女英文ok实讀到,问題係身边同学实力有分别啫~

little_yolky  考得太勁學校,我驚中一下學期就俾人勸退了。  發表於 16-6-14 15:47

回覆 little_yolky 的帖子

Little_yolky "阿仔阿女都考到至得喎,你信心都幾大既。"

結果比我想像中的好

little_yolky  一門雙傑。  發表於 16-6-15 14:14
little_yolky    發表於 16-6-15 14:14

引用:+本帖最後由+Yanamami+於+16-6-14+12:29+編

原帖由 Yanamami 於 16-06-14 發表
叻女

‹ 上一主題|下一主題