用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 浸幼,對衡方方,聖若望,如果係你你會點選? ...
go

浸幼,對衡方方,聖若望,如果係你你會點選? [複製鏈接]

仔仔活躍好動!

2    0    0    0

回覆:jyrwbb 的帖子

有人可以俾d意見嗎?

我諗呢三間都包容到活潑0既小朋友~!!

回覆:lamkwan 的帖子

方方谷嗎?老師同我講K1已開始執筆寫字叫我地訓練定佢,浸幼happy school怕升小有壓力,st Johannes 怕佢中文跟唔上,好煩惱!

如果好活躍,揀浸幼

回覆:jyrwbb 的帖子

引用:方方唔淺,全英,只中文堂用中文.+k1揸筆,

原帖由 lamkwan 於 15-12-09 發表
方方唔淺,全英,只中文堂用中文. k1揸筆,k3默書.
咁方方同聖若望都差唔多谷,見d post講聖若望K3已用P1教材!
但囝囝又好動所以才想考慮浸幼俾佢多些空間發揮!真係唔知點選!

jyrwbb 發表於 15-12-10 00:03
咁方方同聖若望都差唔多谷,見d post講聖若望K3已用P1教材!
但囝囝又好動所以才想考慮浸幼俾佢多些空間發 ...
方方係全英???? 你意思係英普班係咪?
聖若望係咪冇中文寫架?

回覆 jyrwbb 的帖子

Hello jyrwbb, 我女也有對衡方方和聖若望pn offer, 她也是好動型,也在苦惱中,主要是喜歡聖若望的語景,但怕他學費和雜費大貴,因為有朋友小朋友讀方方,方方各方便也不錯,所以還未揀好。請問大家有什麼意見呢?

jyrwbb 發表於 15-12-4 09:23
仔仔活躍好動!

我上當年k1都有浸幼、sjc offer,最後揀左 sjc。

浸幼真係happy school,當時報名係因為諗住可升王錦輝,但原來係ek睇只得50%左右(又怕太happy,搵唔到直資或私小,如果直升到,咁當然無問題啦),仲未必安排到校巴 (要睇當年收生而決定有無校巴線),我又報左全日制,學校無午膳供應,要自己帶飯或者早上煮定飯,不用著校服 (我本人鐘意有校服,唔駛要日日諗著咩衫) ....... 所以唯有放棄。

現小朋友讀緊 sjc k1,暫時不太深,但都聽聞k2-k3 就好深,自己亦同 k2-k3 家長傾過,佢地都係話只要家長肯"跟",就一定無問題 .......所以自己又諗,只要跟學校既課程,我就不用外補學術。

方方,我無報過,亦沒有留意佢地既資料,俾唔到意見!

引用:Quote:jyrwbb+發表於+15-12-4+09:23+仔仔活

原帖由 foopopo 於 16-04-14 發表
我上當年k1都有浸幼、sjc offer,最後揀左 sjc。

浸幼真係happy school,當時報名係因為諗住可升王錦輝, ...
由於多種考慮因素最後我都放棄以上三間,選了又一村!希望決定無錯啦!

‹ 上一主題|下一主題