用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 申請自行
go

申請自行

請問band 2a東區報什麼中學呢?他區又有什麼選擇?請指教

elbar  金文泰   發表於 15-12-3 21:40

東區咁多B1位...自行可以博高一線啦....除非只係一定要B2中學

引用:東區咁多B1位...自行可以博高一線啦....除

原帖由 mcl203 於 15-12-03 發表
東區咁多B1位...自行可以博高一線啦....除非只係一定要B2中學
Band 1 英中有機會嗎?

引用:東區咁多B1位...自行可以博高一線啦....除

原帖由 mcl203 於 15-12-03 發表

回覆:alhy.love 的帖子

男仔定女仔?津校定私校呢?

引用:男仔定女仔?津校定私校呢? +

原帖由 germainehui 於 15-12-03 發表
男仔定女仔?津校定私校呢?
男仔,想津校

alhy.love 發表於 15-12-3 23:10
我只係一個吹水友....可以search吓.....大把東區post ~~~

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2703971&highlight=B2%2B%E6%9D%B1%E5%8D%80&__ncforminfo=zQZSublswrEAZD2v5e8YD3_cZW1bdMXoXCqg33hvr1waKxeuGa42MRBacHCjtHVb6K0lcl6qo-Dp7BEfOKjxkfMM5y0lVKlZqYYjzvkqKVg=

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2703971&highlight=B2%2B%E6%9D%B1%E5%8D%80&__ncforminfo=zQZSublswrEAZD2v5e8YD3_cZW1bdMXoXCqg33hvr1waKxeuGa42MRBacHCjtHVb6K0lcl6qo-Dp7BEfOKjxkfMM5y0lVKlZqYYjzvkqKVg=

引用:請問band+2a東區報什麼中學呢?他區又有什

原帖由 alhy.love 於 15-12-03 發表
請問band 2a東區報什麼中學呢?他區又有什麼選擇?請指教
你心目中有邊間?

引用:Quote:原帖由+mcl203+於+15-12-03+發表東區

原帖由 alhy.love 於 15-12-03 發表
東區的Band1英中有庇理羅士、張祝珊、中國婦女會、聖馬可、港島民生、嘉諾撒、筲官及直資中華基金,你果個係仔仔,兩間女校可以剔除,以上6間男女校英中,只覺得B2A自行收的機會係中華基金最高,港島民生和筲官你可以參考下你仔學校的師兄們大概什麼成績自行可入到呢2間,因呢2間都係很多Band1生自行的熱門首選,除非仔仔有特異功能,否則都很難在自行中突圍而出。