用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 從何途徑找net 教英文?
樓主: gigiwin888
go

從何途徑找net 教英文?

但唔好諗學校課程,oral為主

引用:回覆+AhiruNoPekk+的帖子 我仔用開一個,都

原帖由 b2226 於 15-12-08 發表
回覆 AhiruNoPekk 的帖子

我仔用開一個,都ok,有興趣我介紹給你
Can you pm me? Thank you.

I need too

引用:回覆+AhiruNoPekk+的帖子 我仔用開一個,都

原帖由 b2226 於 15-12-08 發表
回覆 AhiruNoPekk 的帖子

我仔用開一個,都ok,有興趣我介紹給你
可否pm我呢?是女老師還是男的?

b2226 發表於 15-12-8 08:40
但唔好諗學校課程,oral為主
認同,當佢能夠在"會話“上能夠掌握的話,上到高上,英語水平定能提升,我地家裏俾唔到英語環境佢,真係要由老師多與她溝通英語。

回覆:b2226 的帖子

Can you PM me.  Thanks

回覆 Jane1983 的帖子

Thanks for sharing. 咁其實除在請net 教oral,phonics外,仲要報額外英文class 應付學校課程,rite😊

回覆 Dada3802 的帖子

應付課程需要,家長培養小朋友閱讀興趣之餘,就小朋友弱點做d補充,教佢考試技巧,會更有效。好似英作,吾離題、减少錯字、sentence structure吾多錯,已經吾會太差,但可能篇文吾係寫得好。

在職家長在這方面較難做到呢!

引用:回覆+gigiwin888+的帖子 朋友介紹去中心跟

原帖由 iloveu2 於 15-12-07 發表
回覆 gigiwin888 的帖子

朋友介紹去中心跟NET 練講英文
可介紹嗎?

Dada3802 發表於 15-12-7 22:58
並實小學請NET 教英文有咩好處?
未必幫到提升英文成績,但對實際英語能力有正面作用,不過如果小朋友本身英聽能力below average,有可能對佢地造成壓力
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

可否介紹給我?,謝謝

可介紹外籍老師給我,謝謝

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 版面充斥 pm 或 email 等相關字句,違反基本版規第一條,現關閉本文
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛