用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港靈糧堂幼稚園 offer? 銅鑼灣禮頓里6號 ...
樓主: JLO630
go

香港靈糧堂幼稚園 offer? 銅鑼灣禮頓里6號

waiting too!!

我住港島區唔收但收我朋友住將軍澳?

waiting

回覆:香港靈糧堂幼稚園 offer

waiting 大唔大機架?

引用:我住港島區唔收但收我朋友住將軍澳?

原帖由 oteska 於 15-12-14 發表
住TKO唔揀返藍田既? 返學好遠啊

回覆:DIKE 的帖子

我住附近!行過去都唔收😭😭😭

回覆:香港靈糧堂幼稚園 offer? 銅鑼灣禮頓里6號

見個陣老師仲話小朋友表現好好,好叻,原來都係waiting

oteska 發表於 15-12-14 14:06
只能估: TKO果個IN得好好, HK ISLAND 果個IN得唔多好~  但我堅持相信如果兩個一樣好, 一定收近~

引用:見個陣老師仲話小朋友表現好好,好叻,原來

原帖由 dai_mou 於 15-12-14 發表
見個陣老師仲話小朋友表現好好,好叻,原來都係waiting
Same here

我仔4月大B, 呢間係表現最差, 一听個老師係度彈琴, 已經不安, 晤肯答問題, 听歌只係靜靜望住, REJECTED。 面試無表現出佢平日的性格同能力, 一早預著卑人拒收, 所以無失望。 只不過, 面試時好似得佢一個表現特別突出的差, 有少少尷尬。  

話說面試時每次12個小朋友孤形排住坐對住1個老師 2個校長
2個校長由1號開始順住睇每個小朋友表現
問題是要當校長睇到你小朋友時千鈞一髮既表現
未睇到你小朋友時表現點好等於冇用

幼稚園面試我都唔想相信人事關係原來係其中一個重點

我個女都係waiting list! 11月B,讀緊天后嘅嬰幼啓蒙班,我哋諗住試下skip咗學前預備班睇下收唔收,結果唔得! 同班有個9月份同學仔同我哋個case一樣!

akoma 發表於 15-12-14 16:33
話說面試時每次12個小朋友孤形排住坐對住1個老師 2個校長
2個校長由1號開始順住睇每個小朋友表現
問題是要 ...
冇錯, 有人事關係, 入場條件係唔喊就得.

當日個group有兩位小朋友家長似同校長認識,我老公已經話bb冇望😅😅

回覆 tote2hand 的帖子

I believe so...!

Waiting係咪淨係click入條link就得啦?如果再轉發email再寫埋留位信機會唔會大D?

kumasanee 發表於 15-12-14 14:14
住TKO唔揀返藍田既? 返學好遠啊
因為呢間全港排名高所以啲朋友有揀。

april13mum 發表於 15-12-14 16:20
Same here
我都係。

引用:我仔4月大B, 呢間係表現最差, 一听個老

原帖由 linnaf 於 15-12-14 發表
我仔4月大B, 呢間係表現最差, 一听個老師係度彈琴, 已經不安, 晤肯答問題, 听歌只係靜靜望住,  ...
Same here!我仔單對單in既interview表現好過group in, 所以所有group in 既我都打定輸數,表現已經麻麻,仲要比一group小朋友比下去,衰硬😅
LLC嗰日我仔完全坐唔定,老師講緊野時佢離位、轉身搵爸爸、fing腳,咩都做齊,當然就完全冇跟老師旨令啦!走時我叫佢同校長byebye,佢望一望就行左去,我都覺得好尷尬😑
不過我仔好鬼怕陌生,interview前同佢上過playgroup喊足一個月,尤其老師唱歌,一唱即喊!但佢由第一個interview開始都冇喊過,仲會答老師問題,我已經好安慰了!學校收唔收都唔到我地控制,生得就預左要玩呢個game,大家加油!

回覆:忌廉寶寶 的帖子

係呀!果日group in 果時得我個仔係細b,比起其他大b無咁好反應!但佢都算係坐得定,無俾幾他小朋友影響,其他小朋友都走到凳都唔知去咗邊!見完得阿仔一個有同校長say bye, 其他人都無咁做!但都只係waiting咋