用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港靈糧堂幼稚園 offer? 銅鑼灣禮頓里6號 ...
樓主: JLO630
go

香港靈糧堂幼稚園 offer? 銅鑼灣禮頓里6號

回覆:fanniegiggs 的帖子

咁即係而家收唔到email 就要等有offer 既人唔要, 我地才有offer? 咁點解唔一開始寫waiting, at least 知道而家咩status

引用:岩岩問左學校,+佢話未出晒OFFER的.+同埋無O

原帖由 fanniegiggs 於 15-12-04 發表
岩岩問左學校, 佢話未出晒OFFER的. 同埋無OFFER都會收到EMAIL通知, 如24/12都未收到EMAIL, 就可以打去學校C ...
之前有媽媽話8號前要初步決定要唔要留位,咁如果有offer都應該呢兩日出晒啦,如果呢兩日都未有email,咁咪應該fail佐,我應該無分析錯掛繼續祈禱今日可以收到email

引用:Quote:原帖由+fanniegiggs+於+15-12-04+發

原帖由 april13mum 於 15-12-04 發表
之前有媽媽話8號前要初步決定要唔要留位,咁如果有offer都應該呢兩日出晒啦,如果呢兩日都未有email,咁咪 ...
8號前初步確認,1月中註冊。

回覆:香港靈糧堂幼稚園 offer? 銅鑼灣禮頓里6號

有無人今日收email?

回覆:香港靈糧堂幼稚園 offer

琴日好似下午4-5pm.今日有可能都係依D時間出。好緊張,好擔心呀

引用:Quote:原帖由+april13mum+於+15-12-04+發表

原帖由 Milky0083 於 15-12-04 發表
8號前初步確認,1月中註冊。
確認駛唔駛比錢同交學卷先?如果唔駛實確認住先架喎!除非已有心儀offer

回覆:香港靈糧堂幼稚園 offer? 銅鑼灣禮頓里6號

引用:岩岩問左學校,+佢話未出晒OFFER的.+同埋無O

原帖由 fanniegiggs 於 15-12-04 發表
岩岩問左學校, 佢話未出晒OFFER的. 同埋無OFFER都會收到EMAIL通知, 如24/12都未收到EMAIL, 就可以打去學校C ...
有offer要8號前確認 如等到24號先知即係reject la咩 咩學校黎架

引用:Quote:原帖由+Milky0083+於+15-12-04+發表8

原帖由 忌廉寶寶 於 15-12-04 發表
確認駛唔駛比錢同交學卷先?如果唔駛實確認住先架喎!除非已有心儀offer

...
唔駛。click 佢email條link已經確認到。

今日有無人收到offer? 😱 心急等待中。

回覆:callychoi522 的帖子

再等下星期啦

引用:再等下星期啦 +

原帖由 jameslim1976 於 15-12-04 發表
再等下星期啦
阿女in 得差都預左無不過都好心急呢! 好心出email 就一次過啦 得唔得都盡快知 又要玩分批 應該尋日收到都收左lu 下星期就等唔要位既留d 再派 最後先再通知唔得個批 打定輸數了 見今日都無人報應該都無了

其實有PN 之後,佢今年係咪得返好少學額?

回覆:lpylcklp 的帖子

係呀, 都幾唔欣賞佢地處理手法, 好似分晒我地係唔同ranking 咁, 有offer 果d出先, 我地呢d就好似2等咁, 人地唔要先俾我地, 仲要一直唔同你講係咩status, 我直願一開始講你唔得, 係waiting, 咁我地都心中有數,好過而家咁!

我都係等待中, 未收到OFFER

回覆 TingKU 的帖子

其實未有信都係好事, 起碼不用瘋狂地寫求位信, 之後有offer 再通知, 都好清淅呀, 我又覺得幾好喎

我都等緊,interview果日表現唔好,我係校友唔知有無分加,但我都預咗佢唔得喇...

我覺得學校做法無問題,換轉係我出offer俾人都會咁做,並唔係當人後備,而係排次序o者。

回覆:v110617 的帖子

咁又可能係既, 不過我估今日都收唔到, 應該就係等到其他人唔要先再派offer

引用:係呀,+都幾唔欣賞佢地處理手法,+好似分晒

原帖由 TingKU 於 15-12-04 發表
係呀, 都幾唔欣賞佢地處理手法, 好似分晒我地係唔同ranking 咁, 有offer 果d出先, 我地呢d就好似2等咁 ...
其實會唔會驚有番學卷之後,到統一註冊日時有好多人甩底,到註冊完教育局宣布邊間有位剩時會唔好睇?所以盡量令到空缺減至最少?

引用:Quote:原帖由+TingKU+於+15-12-04+發表係呀

原帖由 忌廉寶寶 於 15-12-04 發表
其實會唔會驚有番學卷之後,到統一註冊日時有好多人甩底,到註冊完教育局宣布邊間有位剩時會唔好睇?所以盡 ...
難道有學券不是會更受歡迎嗎?