用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請 大 家 支 持 一 下 吧
樓主: mingmelody
go

請 大 家 支 持 一 下 吧 [複製鏈接]

引用:Quote:miujoey+發表於+15-12-4+10:34+回覆+

原帖由 cyndiwong 於 15-12-04 發表
之前有朋友都是這麼說, 間間都中, 有D都唔知係咪真, 真係唔駛咁認真!
我同我老公講EK 的offer 趣事,我老公安慰我說「邊有間間中呀?Internet 不用認真,認真便輸了!有d人真的超無聊,做鍵盤戰士去打撃他人(I am not pinpointing at any specific person )

所以大家要繼續努力,加油!

kyleebc  Exactily  發表於 15-12-4 18:14

回覆:cyndiwong 的帖子

看來看去,都係唔明點解要hold咁多,我可以話接受註冊一兩間,然後等有沒有更好再放,如果所有offer都俾錢註冊哂,基本上我覺得無話可說,小朋友叻,家人又視所有註冊費用如無物。    又難道幼稚園學校鼓勵這樣嗎?  樓上有人說得好,認真您就輸,因為有些人很不認真去了解他們正在考的學校。

對, 除非真的認識那位小朋友和父母, 否則, 綱路上的一切都不用認真

引用:對,+除非真的認識那位小朋友和父母,+否則,+

引用:Quote:原帖由+cyndiwong+於+15-12-04+發表

引用:Quote:原帖由+chumeme2015+於+15-12-04+發

原帖由 SoLM 於 15-12-04 發表
又係新accounts? 你悶唔悶? 自己比心機加油好過剩係識分身做酸葡萄!香港人幾時變成咁?!

...
香港人幾時變得咁無禮貌,你說你自己嗎?

引用:Quote:原帖由+Snoopyboy+於+15-12-04+發表

原帖由 SoLM 於 15-12-04 發表
可能見識多d, 你(同你先生)會發現這世界真的很些人很叻!讀書叻賺錢叻老公又靚仔又風趣幽默女友超索重細2 ...

誰說我妒忌?我只是想帶出一個message , 各人為自己兒女努力加油,亦不須太理會網上其他人的評論!!

請不要製造罵戰,此實非我意!!!

引用:Quote:原帖由+SoLM+於+15-12-04+發表又係新

原帖由 chumeme2015 於 15-12-04 發表
香港人幾時變得咁無禮貌,你說你自己嗎?
係囉!唔啱聴就話人新account 低分國民懂分身術

回覆 Snoopyboy 的帖子

Support

引用:Quote:原帖由+chumeme2015+於+15-12-04+發

原帖由 Snoopyboy 於 15-12-04 發表
係囉!唔啱聴就話人新account 低分國民懂分身術
正是,不懂尊重人,下下話人葡萄人,無努力,你又知我無努力?咁主觀又無禮貌,出口傷人,不接受其他人意見,有咁既父母,真可悲。。

回覆:請 大 家 支 持 一 下 吧

唔岩聽,又賴新account ......

回覆:chumeme2015 的帖子

算啦2015
大家都係想有offer , 但唔喜歡啲人集郵jei ...

我好明白未有自己想要既offer 既心情。
乜都有,仲係度,乜乜物物,又實係pk.

引用:算啦2015 大家都係想有offer+,+但唔喜歡啲

原帖由 micmicmic123 於 15-12-04 發表
算啦2015
大家都係想有offer , 但唔喜歡啲人集郵jei ...

回覆 aldousng0831 的帖子

同意,所以我只幫我囝報考5間真心覺得適合他的。

引用:Quote:heha2010+發表於+15-12-4+10:58+看來

原帖由 cyndiwong 於 15-12-04 發表
學校只會問下收過幾多OFFER, 唔會叫你交晒留位費 ...........
咪係,如果過哂那些學校註冊日期,還有一大堆問題比較,即全付註冊費用。call waiting那些就當然另計。

我相信有小朋友可以取多個OFFER, 但另一方面可以取多個OFFER的家長, 我相信都花了唔少心力先TRAIN到個小朋友咁叻, 特別要考學術嗰D, 就算讀名幼都怕要加外補先應付到D學術題, 咁精心安排的家長, 有咩理由唔知自己想要咩?

引用:有家長已得名小offer,+仲話黎緊要報呢間個

原帖由 chumeme2015 於 15-12-04 發表
有家長已得名小offer, 仲話黎緊要報呢間個間,比自己選下,我都唔想葡萄,但駛唔駛咁曬呀?

...
可以唔使報啦,直情話收左咪得囉,慳水慳力,反正唔去讀

又話啲神校會睇品格, 唔知D家長hold住哂啲位唔放又幾有品呢?
‹ 上一主題|下一主題