用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請 大 家 支 持 一 下 吧
樓主: mingmelody
go

請 大 家 支 持 一 下 吧

引用:真的不明白一些家長明明已經拿了SPCC+OFFER

原帖由 mingmelody 於 15-12-03 發表
真的不明白一些家長明明已經拿了SPCC OFFER

但還4處問人邊間VS邊間好,呢間幾時有消息呀,嗰間又重未有消 ...
你呢個鋪可能會hit

不過我認同你

回覆:請 大 家 支 持 一 下 吧

認真就會輸,所以唔好激心,加油!

家長甘紧張,不如早D操下仔女看多D書,个世界好大

另外,楼主好有趣,他之前所有的P0ST也改,,,,。好似怕人知道什麽

網絡上的Post,熟真熟假,何需過份認真,免得傷神又傷心!!!

引用:好多人自我中心重忘記網上討論,別人不會因

原帖由 布希亞 於 15-12-03 發表
好多人自我中心重
忘記網上討論,別人不會因你而生,各有各想講,駛鬼理你咩感受
呢度咩人都有,有真有假, ...
同意!!!!

引用:Quote:aldousng0831+發表於+15-12-3+15:54+

原帖由 siusiufun2010 於 15-12-03 發表
係呀!如果係問類型相近既學校都正常,例如SFA VS 九小,但如果類型好唔同既就真係幾攪笑,例如︰港同 VS S ...
版友問個問題,唔駛下下qualify 卦?

好多人有決定困難…

問下無所謂,唔岩睇咪略過囉…

引用:另外,楼主好有趣,他之前所有的P0ST也改,

原帖由 target4 於 15-12-03 發表
另外,楼主好有趣,他之前所有的P0ST也改,,,,。好似怕人知道什麽

唔明而家好多人將帖既標題改哂,當左私產咁,可讀性降勁低!

緊張小朋友之前面試的表現係人之常情吧!如果已有心儀offer,最緊要其他學校有3rd in都唔好去,留番俾其他水深火熱中的咪得囉!

bbb330    發表於 15-12-3 20:35

mingmelody 發表於 15-12-3 15:24
真的不明白一些家長明明已經拿了SPCC OFFER

但還4處問人邊間VS邊間好,呢間幾時有消息呀,嗰間又重未有消 ...
樓主, 你出這些post, 係冇人會睇得明的, 根本唔知你講乜
只會繼續愈來愈多乜乜 vs 乜乜, 一線學校vs二線學校, 二線學校vs三線學校,
好似上面一些樓主所說, 不用認真, 啱睇咪睇, 唔啱睇咪唔睇

左住哂,問白痴野。。。。。

識得有個都係,已有神校,仲周圍報,要選下,話覇住個位,住下人都好,睇下自個仔有幾叻。。。。好想打佢。

有好多睇到好火,巳有offer,但又話該校周圍環境嘈、無校車到學校、住得遠,要5點多起床同無得玩課外活動、校車唔到居住附近,要轉多程車再駁校車先返到學校、無時間食早餐、考到又周圍問該校課程係點,hold住兩、三個位,借問聲這些家長,你們不是睇咗有關學校資料先報名嘅咩?好多有心人想讀㗎,真心希望你們快d放位比有心人讀。

引用:Quote:mingmelody+發表於+15-12-3+15:24+真

引用:有好多睇到好火,巳有offer,但又話該校周

引用:左住哂,問白痴野。。。。。 +

引用:好多人自我中心重忘記網上討論,別人不會因

原帖由 布希亞 於 15-12-03 發表
好多人自我中心重
忘記網上討論,別人不會因你而生,各有各想講,駛鬼理你咩感受
呢度咩人都有,有真有假, ...
哇你好中point 呀

回覆 SoLM 的帖子

我都係講事實。

引用:有好多睇到好火,巳有offer,但又話該校周

原帖由 gabagee.B 於 15-12-03 發表
有好多睇到好火,巳有offer,但又話該校周圍環境嘈、無校車到學校、住得遠,要5點多起床同無得玩課外活動、 ...

簽名被屏蔽