用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明慧分位典禮過後, 大B們會留位嗎?如果有位, 細B會揀嗎? ...
樓主: 大包大人
go

明慧分位典禮過後, 大B們會留位嗎?如果有位, 細B會揀嗎? [複製鏈接]

回覆 Oneonesugar 的帖子

收唔到, 應該打去學校問.

大家主要討論緊 interview過程同收生程序。

遞得表申請明慧,一定有原因的。我自己就因為聽聞佢會收細B,升小唔錯,口碑幾好。
對的,用家分享好重要,我都係聽過用家分享先遞表。亦都多謝用家們願意上黎講。

上面大部分討論都無踩明慧師資課程內容,只針對佢收生手法同準則。
事實亦係唔聽見有細b(非校友非兄姊非關係)

fionwuwu 發表於 15-12-4 10:45
其實大細B分開時段上堂,不是更人性化嗎?試想像,如老師只顧教大B學術,細B因為跟唔上而被乏略,細B的媽媽 ...
根本唔係討論緊大細b一齊or分開上堂。

回覆:明慧分位典禮過後, 大B們會留位嗎?如果有位, 細B會揀嗎?

都係聽用家講最實際。作為新手父母,睇黎睇去都係得啲非用家話校長寸,商業化,真心完全無幫助。我只著眼小朋友既成長同學唔學到野多過校長係點,落手教又唔係校長,私校黎講商業化極又唔及其他私校貴,老老實實,間間私校都唔可以講得上平,唔通蝕住辦學咩。佢收既價錢我個人接受到,好可惜我仔只有waiting offer, 希望仲有機會啦。

‹ 上一主題|下一主題