用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角明慧/藍田think/新寶城翠茵/南豐綠茵 ...
go

北角明慧/藍田think/新寶城翠茵/南豐綠茵 [複製鏈接]

認真請教,家住港島點揀?
   0    0    0    0

位置最好係明慧,一出MTR就係
藍田THINK位置很吊腳.....
綠茵之前上過PALYGP,感覺老師很HEA,姨姨都唔NICE,老公同佢上堂時,另一家長要完全離開佢個校舍,企響街上面等,勁反感,我APPLY左但唔會去IN
新寶翠茵,冇特別COMMENT

引用:認真請教,家住港島點揀?

原帖由 帝mama 於 15-12-02 發表
認真請教,家住港島點揀?
綠茵英普,翠茵上年有d外藉老師賓賓英文,明慧雜費貴,但你k會唔會再考,會再考就選近屋企。

回覆:北角明慧/藍田think/新寶城翠茵/南豐綠茵

自己大仔明慧畢業,覺得好,翠茵同綠茵剛好舊年同前年有二個朋友因不滿學校轉走,可能個別case。。。think就唔知。

我都上過南豐playgroup,又覺得唔差,平均$100蚊堂勝價比值己ok,雖然唔可以用收費衡量,但收double再差的都試過。學校好似講明一位家長陪的,我試過同爸爸調輪流陪是ok的。

謝謝你們的分析和意見

kiki_fongks 發表於 15-12-17 02:51
我都上過南豐playgroup,又覺得唔差,平均$100蚊堂勝價比值己ok,雖然唔可以用收費衡量,但收double再差的 ...
Opposite to you, i didn't take Nam Fung GF offer after joined their pg..... the NET and Mandarin teachers have some argument and the pg arrangement not very suit us.......
‹ 上一主題|下一主題