用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 Dse 選科
go

Dse 選科 [複製鏈接]

Dse 選科就deadline,請問有咪要特別留意。如中大,港大都有相同而又係自己目標的科目,咁係咪摆晒係band A,咁會唔會少咗其它科的面試機會?或者係摆晒三科唔同的科目,希望多啲面試機會?希望大家帮吓我?

3    0    1    0

redredcheung 發表於 15-12-1 16:39
Dse 選科就deadline,請問有咪要特別留意。如中大,港大都有相同而又係自己目標的科目,咁係咪摆晒係band A, ...
jupas現時的排位是以博心儀科有得見為目的,但就算見完有offer最後入唔入到都還要看成績。
到放榜後仲會有一次機會再排過,這個是最重要的排位;入唔入到就是要看這個。如果成績一般就要放有機會的心儀科在BandA A1(你成績在LQ附近),水泡科可放A3。總之最好 bandA 就搞得惦,費事多變數。
這段時間最重要是要針對性,太分散只會浪費時間,未必是好事!

pineapple0983 發表於 15-12-1 19:28
jupas現時的排位是以博心儀科有得見為目的,但就算見完有offer最後入唔入到都還要看成績。
到放榜後仲會有 ...
"到放榜後仲會有一次機會再排過,這個是最重要的排位;入唔入到就是要看這個"

Thank you very much for the advice. I'll keep that in mind too!

pineapple0983  這階段改科的數量是有限制的,不過都足夠了  發表於 15-12-2 11:34
‹ 上一主題|下一主題