用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 目前一個offer都無,全部係waiting,點算?! ...
go

目前一個offer都無,全部係waiting,點算?!

目前一個offer 都無,全部係waiting,點算好?!好傷心

引用:目前一個offer+都無,全部係waiting,點算

原帖由 湯圓媽媽 於 15-12-01 發表
目前一個offer 都無,全部係waiting,點算好?!好傷心
遲啲大把位放出黎, 唔好擔心

回覆 QABABY 的帖子

真的嗎?!我都希望係甘!我仔三月出世,係大仔黎噶,不過有兩個面試果日碰上發高燒,精神好差,面試唔肯出聲,影響面試表現了~

其實實有位讀書既...唔會無...

引用:目前一個offer+都無,全部係waiting,點算

唔洗擔心,我仔上年5月先有offer

回覆 gouf0083 的帖子

OMG~5月都仲有機?我第一個小朋友讀書,真係無咩經驗~

引用:回覆+gouf0083+的帖子 OMG~5月都仲有機?

回覆 gouf0083 的帖子

OMG~5月都仲有機?我第一個小朋友讀書,真係無咩經驗~ ...
有學校甚至9月開咗學先call waiting, 學券學校嘅話,教署會公佈邊d學校仲有位,可以主動申請

回覆:目前一個offer都無,全部係waiting,點算?!

我都有d擔心冇書讀。唯有等1月註冊完睇下有咩空缺再撲學校啦 雖然未必鍾意間學校,但都好過在家中呆坐

回覆 湯圓媽媽 的帖子

目前一個offer 都無,全部係waiting,點算好?!好傷心 *2
My son also born in March and interview performance is ok for some school ( however still waiting).

I am think whether they problem is from me as I will tell the school honestly that maid is taking care my kid in day time.

I can only take care the kid during the weekend.

回覆:目前一個offer都無,全部係waiting,點算?!

加油!

回覆:busydaddy 的帖子

我都是呀

回覆 Lily_0624 的帖子

I am a saty-at-home mother

回覆 牧羊人 的帖子

我係期望收到waiting的學校到時真的有位輪到我仔啦~其實真係幾擔心~

引用:回覆+牧羊人+的帖子 我係期望收到waiting

回覆 牧羊人 的帖子

我係期望收到waiting的學校到時真的有位輪到我仔啦~其實真係幾擔心~ ...
同你情況一樣全waiting,但耐何waiting既學校都多人爭,唔知排第幾個先輪到自己。
試下寫求位信比學校? 如果touckwood最後唔得,要諗定後路。大家一齊加油!!

我都差唔多, in 左4間暫時只有一個waiting, 一間考得唔好, 其他未出結果. 仲有三間未in😱

我又係話工人湊冇offer,唔通真係有關

回覆 suzy1223 的帖子

or may be the competitor are too strong.
In my eye, my son is performing good, but is not that good actually based on the school standard.

Anyway, add oil and hope have good news soon.

我係三月B囡,full time mother,諗住機會大D,但收第一個已經係waiting 仲要係佢分校讀緊PN,好大打擊😭

Keep住比求位信學校呀~一call waiting都諗起你先💪🏼💪🏼💪🏼

去年幾個朋友經驗,過左註冊日就有電話收到~所以唔使太擔心既~