用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 直私學校會否破產?
go

直私學校會否破產?

有臻美呢個版俾你睇.... 當日如果無人接收, 我諗最後教育局會係同區D官津小學每處撥D位收留D學生
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:直私學校會否破產?

協恩點會有事?!

tkinwong 發表於 15-12-1 15:15
協恩點會有事?!
唔係講到咁, 邊有藉口加學費呢?

cocokan2004    發表於 15-12-2 23:29
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:tkinwong+發表於+15-12-1+15:15+協恩

原帖由 hkpapa852 於 15-12-01 發表
唔係講到咁, 邊有藉口加學費呢?
加到一萬都大把人爭住讀

siden 發表於 15-12-1 15:38
加到一萬都大把人爭住讀
咁又唔得, 因為一萬一個月可能超過咗政府准許既上限

引用:有臻美呢個版俾你睇....+當日如果無人接收,

原帖由 hkpapa852 於 15-12-01 發表
有臻美呢個版俾你睇.... 當日如果無人接收, 我諗最後教育局會係同區D官津小學每處撥D位收留D學生 ...
唔怪得滙知啲宣傳手法咁積極進取啦。

回覆 hkpapa852 的帖子

發債卷位...

要幾多$$$, 有幾多

可唔可以賣命名權籌款?例如:教育王國大禮堂、振英尿兜、克儉坑渠蓋之類

Tintin926  好正  發表於 15-12-1 18:47

引用:可唔可以賣命名權籌款?例如:教育王國大禮

原帖由 B.B.BaBa 於 15-12-01 發表
可唔可以賣命名權籌款?例如:教育王國大禮堂、振英尿兜、克儉坑渠蓋之類

...
大佬,女校講尿兜?!

只係講女校?慕光唔係女校