用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想聽媽媽們的Comment (南區鴨利洲)
go

想聽媽媽們的Comment (南區鴨利洲) [複製鏈接]

想聽媽媽們的Comment / Feedback for below (南區鴨利洲) kindergartens, thanks!!

1) Creative Kingdom (啟思)
2) 西區婦女會(鴨利洲西村)
3) 康傑

Intereviewed for 6 schools and got offered for these 3.

Would like to get some comments from parents at the forum.  Thanks!
   0    0    0    0

康傑學術高

回覆:JKbama 的帖子

康傑,英文水平高d

回覆:想聽媽媽們的Comment (南區鴨利洲)

啟思偏淺

謝謝兩位!  是否康傑派位會有機會好些?老師ok嗎?

可否再問問大家,全天好還是半天好呢?

謝謝嘉菲熊太太的comment.

康傑

我女讀緊康傑N班,11月頭開課時,日日返學都喊(因為第一次要離開媽咪自己返學),但係日日放學都笑,老師好有愛心和耐性幫助女女適應校園生活。直到兩星期後,開始有好轉,女女好鍾意返學,次次換校服返學都會好興奮,搭車嘅時候又會同我講定byebye,喺屋企又成日唱學校嘅歌,問佢鍾唔鍾意返學,佢都會點頭示意。

自理能力方面,老師會教育小朋友自己揹書包和攞杯袋(我女每日出門返學都話要自己攞,唔肯比我攞的,放學都係),自己著鞋等等。

學術方面,而家已經學緊英文字母,數目字和顏色,學校每星期都有功課,亦有native教英文。

女女而家只係返咗學一個月,我暫時就係觀察到呢啲嘢。

其他學校未讀過,所以比唔到意見你,不過都希望幫到你。

想問,因為我都係聽人講(接孫仔女放學既嫲嫲婆婆們), 佢地話康傑成日轉班主任,老師流失率都幾高,希望我聽錯啦

你無聽錯,我朋友個囡宜家讀緊康傑n班,下學期諗住轉校啦,因為上學期已經轉左幾次班主仼。

非常謝謝你們的留言! !

現時我們決定了上全天課的幼兒園, 所以我們已經把目標放在啟思和西區婦女會。

再次謝謝大家的留言,希望大家的小寶寶們都可以快樂地學習和成長!
‹ 上一主題|下一主題