用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Cat K1 waiting list
樓主: globe_globe
go

St. Cat K1 waiting list  

回覆:St. Cat K1 waiting list

睇左一排呢個post...見大家都好似有d好失落同埋怨既感覺....想講講我覺得應該不少學校好過SC或差不多啦(只要有錢的話)!親戚是前教師~佢同我講SC已經無之前咁好(詳情無問)~老公同事個女讀SC無谷都係大抽獎去返本區學校~所以其實都唔洗神化呢間學校啦!無疑~呢間學校都有佢好既地方~但總不至於咁唔開心~祝大家有好offer!利申:小女都考K1但無inSC

回覆:maylulu 的帖子

其他未出呢!有出埋其他就唔講sc

balj    發表於 15-12-3 10:06

引用:睇左一排呢個post...見大家都好似有d好失落

原帖由 Yeahly_ly 於 15-12-03 發表
睇左一排呢個post...見大家都好似有d好失落同埋怨既感覺....想講講我覺得應該不少學校好過SC或差不多啦(只 ...
無錯。有用家都同我講過同一番說話。佢都話in下無壞。如最後唔收絕對不用失望。而且收生有太多暗裡計分的因素。小朋友面試表現可以話唔係最重分數個項。可能咁講又有好多粉絲出黎講解。但我只想話每個小朋友都係獨一無二。唔好因為佢讀名校或村校而標籤佢地。。。我相信大家都好愛自己小朋友。如果唔係都唔會上黎ek傾啦。

引用:Quote:原帖由+Yeahly_ly+於+15-12-03+發表

原帖由 Vickyblah 於 15-12-03 發表
無錯。有用家都同我講過同一番說話。佢都話in下無壞。如最後唔收絕對不用失望。而且收生有太多暗裡計分的因 ...
係呀~有人話其實㨂人果個唔係面試老師而係主任級對上或校長(唔係講緊一定係SC)~面試老師比分冇得揀~所以唔係當場見揀人其實真係好多落差~兩個都做到但一個醒d快d同冇咁快都可能係同分~所以小朋友waiting唔代表唔叻嘞~只可以話唔夠客觀既情況下被挑選而已~制度問題

sala222 發表於 15-12-1 18:51
我係EK聽過,有sibling係會唔收的,因為要比d機會其他家庭,但好似好唔make sense。希望你快d有好消息。

...
This is not true.  I know some sibling in St Cat