用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Cat K1 waiting list
樓主: globe_globe
go

St. Cat K1 waiting list   [複製鏈接]

回覆 02413124 的帖子

回覆:St. Cat K1 waiting list

何解要咁失望呢?除左名氣,其實其他所有野都一定仲會有學校好過佢!返學目的係為乜?無非係想小朋友友開心快樂咁學習!你又未讀過,單單聽名氣然後就話想入,仲有好多係跨區咁去報!究竟係大人讀書定小朋友讀書?

回覆 byanleung 的帖子

因為大仔係呢到畢業,另一位亦有小朋友讀緊,所以我地唔係聽人講名氣大想入,不過我都相信會有學校好過佢,不過可能又貴過佢或一樣咁難入 XDDD

引用:回覆+jlbb1+的帖子 算啦,各人心中的尺不同

原帖由 02413124 於 15-12-02 發表
回覆 jlbb1 的帖子

算啦,各人心中的尺不同,點都有人唔滿意我當初是回應有人說老師假,我只想指出可能老師係 ...
十分正向的人生觀!

張form上面有一格格的,應是評估各方面的表現。有可能(我估咋)某方面做得到好好,果part攞滿分,但最高都係果part攞滿分。但overall便有其他學生整體表現更符合學校要求,所以waiting…

Anyway, SC K2都有收插班的, 如心儀,可再試。

其實讀邊間都好,家長背後的付出才是最重要的。你咁積極、正面,已贏了一半。Good luck!

回覆 jlbb1 的帖子

你都睇到中學個D EXAMPLE,可能只係佔一個%,表格入面既資料我知道一定計,地址如果附近,有分加有D學校我知連出世醫院都有唔同分加

02413124 發表於 15-12-2 10:38
回覆 byanleung 的帖子

因為大仔係呢到畢業,另一位亦有小朋友讀緊,所以我地唔係聽人講名氣大想入,不過我都 ...

不用擔心,offer陸續有來,有時候多選擇反而更煩。

回覆 dwkw333 的帖子

其實我有2個,我老公聽到WAITING,同我講你要咩生日禮物,我有好多錢,慳番三十幾萬試左唔得,第時佢地冇得怨我偏心啦,唔關我事
唔正面都唔得,HAHA 唔收都冇計,怨天怨地,一陣小朋友以為佢做錯事仲唔好啦,讀唔到呢間係覺得可惜,不過又唔係會世界末日

回覆 maylulu 的帖子

我其實得番2間,另一間我怕谷,而且2個IN,1個IN得唔好,爸爸亦答得唔好,所以冇機另一間村校,都講緊10個人爭1個上午班位,我仲要係20人爭2個位,又BYEBYE

引用:回覆+CC1205+的帖子 只係記得有好多格仔但

回覆 CC1205 的帖子

只係記得有好多格仔但我估父母邊間中小學都應該計分
SC唔係咁勁,張application form冇填過父母中小學資料都估到,再比分吖😂😂

回覆 balj 的帖子

彼此彼此

引用:回覆+balj+的帖子 其實外國人都係比較ENCO

回覆 balj 的帖子

其實外國人都係比較ENCOURAGING,我又唔覺得假嚴肅又話無愛心,ENCOURAGING又俾人話假,真 ...
完全同意!

回覆 sala222 的帖子

我肯定有填過

引用:回覆+sala222+的帖子 我肯定有填過

我肯定有填過
請問你填係邊?自己加column?我拎住張form個影印本,見唔到有

引用:回覆+sala222+的帖子 我肯定有填過

我肯定有填過
Sorry,見到了!係下面!

引用:回覆+balj+的帖子 彼此彼此

回覆 balj 的帖子

彼此彼此
02413124, 剛追完post,中立角度睇,你不是牛皮燈籠

‹ 上一主題|下一主題