用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 黄埔Wiseland 學 RWI
go

黄埔Wiseland 學 RWI

請問Wiseland 黃埔 學RWI 好嗎,可有用家分享,謝謝!

引用:請問Wiseland+黃埔+學RWI+好嗎,可有用家分

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:Quote:原帖由+linglinglong+於+15-11-30+發

原帖由 kathywong0807 於 15-12-04 發表
你之前都係unikid學緊?我而家都搵緊,黃埔有2間,你呢間學費貴啲,我準備帶我仔評估。
另一間平啲,但佢暫 ...
Hello...

係呀 from Unikid ,2間唔知邊間好,我都想星期6呀,我 foundation,  你呢?

Wiseland 係華籍老師,另一間未了解,你知是否外籍老師?

引用:Quote:原帖由+kathywong0807+於+15-12-04+

原帖由 linglinglong 於 15-12-04 發表
Hello...

係呀 from Unikid ,2間唔知邊間好,我都想星期6呀,我 foundation,  你呢?
另一間都係華藉老師,佢話我仔小一,唔想拖太長學,叫我仔讀foundation 3,但 我仔暑期先係unikid開始上RWI,剛剛完成紫色foundation set 1咋。

Wiseland今日做完評估,呢間唔跨,叫我仔由pink book開始,但時間唔太啱,所以打算由green book開始。

不過,或者佢地見我仔已小一,而foundation通常幼稚園已經學,所以,試試高班啲。

我仔係unikid讀,老師話佢都未太掌握原音,所以進度好慢。

引用:Quote:原帖由+linglinglong+於+15-12-04+發

原帖由 kathywong0807 於 15-12-04 發表
另一間都係華藉老師,佢話我仔小一,唔想拖太長學,叫我仔讀foundation 3,但 我仔暑期先係unikid開始上RWI, ...
你好吖

其實我 unikid 仲有3堂,last 一堂係19/12,我叫unikid臨走前做個評估先,寫番我仔最後可去咩 level,我都係剛上完成本foundation 紫色set 1啦,  之前因為我見佢寫話過幾堂可以test 吓,如ok 就升 level ..咁當然想升啦,我怕轉新一間佢叫我又讀多幾堂foundation 先……

我都快速地睇下 babington 呢間,平D……同接电話個staff 約做評估之後佢問我係咪unikid
轉來喎,佢講之前已有幾位from unikid 查詢!

唔知我地可吾可以同一個 level呢,我怕我仔未掂,我仔K3, 因要做評估先,希望可由ditty 上,如果係我1月先開始,prefer 早上11:00,你呢?

我今個月中約2間做評估-

回覆:黄埔Wiseland 學 RWI

請問你們之前在 unikid 上RWI, 覺得成效好嗎?

引用:Quote:原帖由+kathywong0807+於+15-12-04+

原帖由 linglinglong 於 15-12-05 發表
你好吖

其實我 unikid 仲有3堂,last 一堂係19/12,我叫unikid臨走前做個評估先,寫番我仔最後可去咩 leve ...
我仔11:00-12:00點要返學,最好1:00-3:30,我都打算1月先上

我都好煩呀, 在Unikid 學緊, 但佢話1月開始唔再教RWI, 我要轉center,
知唔知佐敦Wiseland好唔好?

引用:我都好煩呀,+在Unikid+學緊,+但佢話1月開始

原帖由 tuelovefei 於 15-12-07 發表
我都好煩呀, 在Unikid 學緊, 但佢話1月開始唔再教RWI, 我要轉center,
知唔知佐敦Wiseland好唔好? ...
啲人話佐敦間幾好

回覆:kathywong0807 的帖子

咪同一個老闆囉

回覆:黄埔Wiseland 學 RWI

佐敦/黃埔wiseland 係咪比unikid貴小小,我打算轉去將軍澳總校繼續上

引用:佐敦/黃埔wiseland+係咪比unikid貴小小,我

原帖由 babyfei 於 15-12-08 發表
佐敦/黃埔wiseland 係咪比unikid貴小小,我打算轉去將軍澳總校繼續上
請問將軍澳總校係邊?幾錢一堂

回覆:Wonderlady 的帖子

在將軍澳中心商場,三百幾一堂

引用:咪同一個老闆囉 +

原帖由 edpo 於 15-12-08 發表
咪同一個老闆囉
請問D 老師會2間周圍走?'

引用:Quote:原帖由+linglinglong+於+15-12-05+發

原帖由 kathywong0807 於 15-12-05 發表
我仔11:00-12:00點要返學,最好1:00-3:30,我都打算1月先上
我下午又唔得添……

回覆:linglinglong 的帖子

佐敦wiseland既Johnathan好有心機教,佢唔錯呀!

zcw2011  Agree  發表於 15-12-16 15:23

回覆:Hayden0805 的帖子

我地讀左好耐,而家已轉讀C&W,so far 唔同老師教過都好好

而家有centre 開 Read4fun phonics, 話系adapt 咗RWI ,進度快些同故事用字會比較適合香港學生. 請問大家知道這套phonics 系統好唔好?同RWI (好多人有讚)比較又如何?

回覆:onema 的帖子

我都想知,想暑假開始讀

回覆:kathywong0807 的帖子

請問學得進度好嗎?