用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 神召第一小學暨幼稚園 同 啟思幼稚園九龍塘正校 ? ...
go

神召第一小學暨幼稚園 同 啟思幼稚園九龍塘正校 ?

兩間都有 OFFER , 一間小班教學 , 一間就 HAPPY SCHOOL ...點揀呢 ?

引用:兩間都有+OFFER+,+一間小班教學+,+一間就+H

原帖由 kira09 於 15-11-30 發表
兩間都有 OFFER , 一間小班教學 , 一間就 HAPPY SCHOOL ...點揀呢 ?
神召都係happy㗎!
另一間就唔熟悉。

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

回覆 kira09 的帖子

我同你一樣,老公偏向有學劵個間,我自己都心大心細!

其實兩間都有私小 做 backup , 但始終啟思正校冇學劵支持 ( 如果加埋俾小朋友出去補習同埋上其他興趣班條數, 真係幾貴......) ,
所以都仲心大心細.........

回覆:神召第一小學暨幼稚園 同 啟思幼稚園九龍塘正校 ?

我囡有神召offer,想了解多點呢間學校,有用家comments嗎?

yuhehe 發表於 15-12-4 17:08
我囡有神召offer,想了解多點呢間學校,有用家comments嗎?
妳會揀神召一嗎?唔多見家長 comment ~

引用:Quote:yuhehe+發表於+15-12-4+17:08+我囡有

原帖由 kira09 於 15-12-12 發表
我都想知,真係少人講⋯

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

引用:Quote:yuhehe+發表於+15-12-4+17:08+我囡有

原帖由 kira09 於 15-12-12 發表
好大機會,因為鐘意小班教學,同Montessori. 但想了解實際情況係咪真如學校理念所講咁呢?

引用:Quote:原帖由+kira09+於+15-12-12+發表妳會

原帖由 yuhehe 於 15-12-12 發表
好大機會,因為鐘意小班教學,同Montessori. 但想了解實際情況係咪真如學校理念所講咁呢?

...
我都想知呀!