用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大坑真光 vs 培道
go

大坑真光 vs 培道

請問大家會如何選擇

返學會自己接送

回覆:大坑真光 vs 培道

你住邊區?兩間個地點都差好遠吓喎

回覆 Auction 的帖子

我住荔枝角,求指教

荔枝角,坑真冇校車架,就算自己接送你都要諗下你中間嗰三個鐘要去邊?自己開車又來又回?個人覺得唔太適合...除非搬屋,否則培道似乎make sense 少少...

回覆 cpychung 的帖子

多謝你指教分享,雖然未有結果,但因為坑真我係校友,爸爸係培道校友,所以兩間都有少少成數,可惜坑真路程真是較遠,但校舍坑真的確吸引d,呢次真係人生交义點,無論如何都唔該晒你

引用:回覆+cpychung+的帖子 多謝你指教分享,雖

原帖由 babykingdomdom 於 15-11-30 發表

多謝你指教分享,雖然未有結果,但因為坑真我係校友,爸爸係培道校友,所以兩間都有 ...
不過如果你放心保母車,我知係有家長安排九龍過去,但開唔開到車真係年年唔同

想請教如果想問褓姆車,應該向學校查詢,還是自己在外找呢(如自己找應從何處找尋呢)?唔好意思呀,比較多問題

babykingdomdom 發表於 15-11-30 11:31
想請教如果想問褓姆車,應該向學校查詢,還是自己在外找呢(如自己找應從何處找尋呢)?唔好意思呀,比較多問 ...
自己搵架啦,所以都係麻煩野黎...但你響ek應該搵到有關資料既...

原帖由 babykingdomdom 於 15-11-30 發表

多謝你指教分享,雖然未有結果,但因為坑真我係校友,爸爸係培道校友,所以兩間都有 ...
想問下培道升中ok ma?多唔多升band1?

cpychung 發表於 15-11-30 12:07
自己搵架啦,所以都係麻煩野黎...但你響ek應該搵到有關資料既...
唔該晒你呀,如果有好消息通知我會四圍睇睇喇

引用:想請教如果想問褓姆車,應該向學校查詢,還

想請教如果想問褓姆車,應該向學校查詢,還是自己在外找呢(如自己找應從何處找尋呢)?唔好意思呀,比較多問 ...
註冊日學校壁報板上會貼出保姆車聯絡資料,家長要自行聯絡。以下是兩年前的資料,唔知有冇變。

回覆 tam_bb 的帖子

麻煩晒你,你幫到我好大忙了,萬分感謝

坑真校友無著數,佢地真係好公平, good luck

回覆 sakbbjaijai 的帖子

原來係咁,多謝你提示呀,而家希望平常心啦,因為當天真係唔少小朋友面試,感覺自己好似買張六合彩咁

RRRRGGGG 發表於 15-11-30 12:44
想問下培道升中ok ma?多唔多升band1?
這個就唔清楚了

回覆:大坑真光 vs 培道

正常就坑真!其實兩間幼稚園好唔同!又係睇你想要乜

JUNE408 發表於 15-11-30 15:02
正常就坑真!其實兩間幼稚園好唔同!又係睇你想要乜
自己讀過坑真,依稀印象記得老師都幾嚴肅,唔似前日見嘅老師咁有笑容,但問老公佢覺得培道印象,佢話咩都比返晒學校,唔記得喇,比佢激死,所以我都唔知應該點選擇,我自己就想喺學術上唔好太鬆,我老公就無所謂

引用:回覆+Auction+的帖子 我住荔枝角,求指教

我住荔枝角,求指教
地點當然培道近d會方便d,你都一心上直升啦!如果你選坑真,你要考慮埋番小學路程,到時番全日,一來一回,小朋友都辛苦。培道係happy school 得黎學校對品德教育好重視。

多謝你寶貴意見呀,你講得岩,我會從你方向想想