用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想搵個好私補老師都難
go

想搵個好私補老師都難 [複製鏈接]

宜家個私人老師,個仔返緊小一,叫佢出題俾個仔做,補個半鐘,出得個十題八題,仲要無改正叫我返屋企做,幾次都係咁,我自己改正仲使咩請佢喎,仲話唔夠時間做喎,仲叫我加鐘請問大家去邊度請架?

0    0    0    0

不如自己買啲 習作,從中揀啲亞仔嘅弱項,自己俾仔做
我係咁,冇請私補

引用:宜家個私人老師,個仔返緊小一,叫佢出題俾

原帖由 小霆霆 於 15-11-29 發表
宜家個私人老師,個仔返緊小一,叫佢出題俾個仔做,補個半鐘,出得個十題八題,仲要無改正叫我返屋企做,幾 ...
試到岩

引用:Quote:原帖由+小霆霆+於+15-11-29+發表宜家

原帖由 kirstyau 於 15-11-29 發表
試到岩
唔夾就out,講真讀書叻唔一定識教,中間個d可能仲明點解小朋咁淺都唔識,因為經歷過,仲要有耐性,冇耐性幾叻都假!

回覆:小霆霆 的帖子

回覆 小霆霆 的帖子

建議你可以預早比定學校範圍老師預習,一來節省在堂上等出題目,二來老師亦可以"多做功課",你可以同老師講下你期望既補習模式,睇下老師可吾可以配合下,如果老師有佢一套既,都可以試下既。耍老師好,家長一方都要好,好既定義系指大家都要坦誠,搵到一個最佳方便及互相配合先可以真正幫到小朋友,所以要搵到好家長都吾易!

引用:回覆+小霆霆+的帖子 建議你可以預早比定學

原帖由 mizkiki 於 15-11-29 發表
回覆 小霆霆 的帖子

建議你可以預早比定學校範圍老師預習,一來節省在堂上等出題目,二來老師亦可以"多做 ...
有講呀,叫佢提早出數學同英文,功課唔使跟,去到個半鐘,英文四題,數學五題簡單加減,英文選擇題,仲要無改正返黎,我都好聲好氣問點解個半鐘只有幾題,佢話唔夠時間,叫我加半個鐘,幾次系咁,我要求吾太麻煩者,咁都叫吾好的家長?

引用:其實好撞手神 如果真係有需要補就要試,至

原帖由 coco_cocopig 於 15-11-29 發表
其實好撞手神
如果真係有需要補就要試,至於點請
可以問下同學仔媽咪有無介紹,或者去補習社一對一,或者小 ...
宜家問左同學仔家長,試下佢介紹個

引用:Quote:原帖由+kirstyau+於+15-11-29+發表試

原帖由 kirstyau 於 15-11-29 發表
唔夾就out,講真讀書叻唔一定識教,中間個d可能仲明點解小朋咁淺都唔識,因為經歷過,仲要有耐性,冇耐性幾 ...
系呀,你講得啱,大家唔夾無畏曬時間,所以轉第二個

回覆:小霆霆 的帖子

我都係甘話 我都仲搵緊

係呀,好似請工人咁真係要靠運氣,之前兩位老師都各有奇怪事,請到而家第三個先滿意。

引用:係呀,好似請工人咁真係要靠運氣,之前兩位

原帖由 18號 於 15-11-30 發表
係呀,好似請工人咁真係要靠運氣,之前兩位老師都各有奇怪事,請到而家第三個先滿意。
...
同意。好工人仲難找!

回覆 小霆霆 的帖子

吾系話你麻煩,咁聽你講,可能真系老師有啲問題,試下另一個吧
‹ 上一主題|下一主題