用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 求教:St Joseph(彩石里,私小) vs 福馬(net 34) ...
go

求教:St Joseph(彩石里,私小) vs 福馬(net 34)

難以決擇,如有弟弟跟尾,衷心求教那間較好?

回覆:求教:St Joseph(彩石里,私小) vs 福馬(net 34)

其實我都想知道St Jo收埋細既機會有幾大...

我見張申請form好似無得填有無兄弟就讀...

回覆:求教:St Joseph(彩石里,私小) vs 福馬(net 34)

有弟弟跟尾一定福馬,必收+免學費,已經好充分理由

福馬啦!

回覆:troubledaisy 的帖子

福馬,免費,區內一線,九龍城中學網,帶埋弟弟成必收生。
St Joe(九龍灣)有什麼優點淩駕以上幾點?

主要因St Joseph是英小,重學術,與小兒就讀的kindergarten一樣重語文發展...所以,想諮詢下意見

回覆:catfion 的帖子

SJ 是一家非常不錯的學校!

引用:其實我都想知道St+Jo收埋細既機會有幾大...

sukicheng88 發表於 15-11-30 09:21

張form有填兄弟就讀,我見學校都好多2兄弟就讀。

通常都會收番細佬,但聽聞去年亦有唔收細佬的個案。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

beagoodman 發表於 15-11-29 18:14
福馬,免費,區內一線,九龍城中學網,帶埋弟弟成必收生。
St Joe(九龍灣)有什麼優點淩駕以上幾點?

...
區內一線

呢點我一向都有保留.....
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。