用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日in完大坑真幼,等左個半鐘,in只有3分鐘。 ...
go

今日in完大坑真幼,等左個半鐘,in只有3分鐘。

校園環境不錯,但interview內容好簡單,唔知收生準則。

引用:校園環境不錯,但interview內容好簡單,唔

原帖由 WIN媽 於 15-11-28 發表
校園環境不錯,但interview內容好簡單,唔知收生準則。
你in幾點?早咗好多到?

回覆:今日in完大坑真幼,等左個半鐘,in只有3分鐘。

其實早5-10分鐘已經ok, 唔明佢點解要求早30分鐘到:;pppp:

面試比預期遲了一小時。
行政安排很差。
唔知學校點可以教到小朋友守時的美德。

in完啦,準時in wor, 佢叫大家早d到可以玩下熟習環景先啫。我覺得安排唔錯,而且爸爸也入得一齊玩。

可能大b覺得淺,我地中b就唔覺淺

引用:in完啦,準時in+wor,+佢叫大家早d到可以玩

原帖由 L+H 於 15-11-28 發表
in完啦,準時in wor, 佢叫大家早d到可以玩下熟習環景先啫。我覺得安排唔錯,而且爸爸也入得一齊玩。

可能 ...
你幾點面試?

引用:面試比預期遲了一小時。 行政安排很差。 唔

原帖由 宮二 於 15-11-28 發表
面試比預期遲了一小時。
行政安排很差。
唔知學校點可以教到小朋友守時的美德。
認同。叫家長們早半小時到,但竟遲左一個鐘見,但整個過程3分鐘不到。唔明點解仍會遲咁多,而且有3個班房見,每次8對家長小孩同一時間入課室。問小孩什麼名,我是誰,爸爸呢,你件衫個圖案好得意,乜公仔,然後做左2個task . 一個係跟色把積木砌高,要求同老師一樣,然後6件物品問能否說出其中3樣,就俾小禮物,拜拜。老師們笑容欠佳,比較嚴肅。

面試是正午十二時。諗住延後早餐,面試後吃飯。結果小朋友叫肚餓

回覆:宮二 的帖子

我個女9點醒,等到12點40分,又餓又眼瞓

回覆 L+H 的帖子

我都係準時,in早上,問啲野好淺,算簡單,係睇小朋友肯唔肯答。
面試完結時間都好统一,有個 countdown timer 計時,我見未in完個啲小朋友,老師即講bye bye~

回覆:宮二 的帖子

有同感啊! 等得太耐,我已經沒有早到,但都要等成50分鐘,見就3分鐘。出面操場大小朋友也多,我小朋友玩到攰都未到,我地直頭要出外行下。幸好,接見我們的老師態度良好,笑容可掬。

我都準時in, 我只早到15分鐘算,但問ga嘢真係好淺,老師好有禮貌,笑容都好好

我in下午2點幾,咁似乎上午overrun得好緊要

引用:Quote:原帖由+宮二+於+15-11-28+發表面試比

原帖由 WIN媽 於 15-11-28 發表
認同。叫家長們早半小時到,但竟遲左一個鐘見,但整個過程3分鐘不到。唔明點解仍會遲咁多,而且有3個班房見 ...
其實無仔細指示下自動跟老師咁疊,都不是太容易

請問只有group in?

引用:Quote:原帖由+WIN媽+於+15-11-28+發表認同

原帖由 心急媽媽xxx 於 15-11-28 發表
其實無仔細指示下自動跟老師咁疊,都不是太容易
老師要我個囡搭三塊積木,佢加多一塊

回覆 maylulu 的帖子

係呀,佢要砌唒為止……

回覆:maylulu 的帖子

我都係,後來改左

等得太耐~好在自己帶貼紙書~可以cool down 下~
老師無笑容~好嚴肅!

我感覺都麻麻,校園環境係好,但in果陣老師好一般,冇笑容