用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 鬆一口氣的感覺
go

鬆一口氣的感覺

因為上年全軍覆沒的關係,今年完全唔敢放鬆,差不多報咗20間,這個11月壓力真的不少,現在還剩兩間就in完啦,見小朋友愈見愈好我地都好開心,無論結果係點,作為父母嘅我地已經盡力了^^

回覆:鬆一口氣的感覺

厲害!20間!!你in左幾多間?終於轉入直路啦!加油!

引用:因為上年全軍覆沒的關係,今年完全唔敢放鬆

原帖由 DIKE 於 15-11-28 發表
因為上年全軍覆沒的關係,今年完全唔敢放鬆,差不多報咗20間,這個11月壓力真的不少,現在還剩兩間就in完啦 ...
因為你的小朋友係細B原因所以上年全軍覆沒?

有幾多offer在手?上年最後有冇offer?

引用:因為上年全軍覆沒的關係,今年完全唔敢放鬆

原帖由 DIKE 於 15-11-28 發表
因為上年全軍覆沒的關係,今年完全唔敢放鬆,差不多報咗20間,這個11月壓力真的不少,現在還剩兩間就in完啦 ...
完全明白你感受,因為當年阿哥只有1個offer,我都報左19間俾細佬。1間撞時間,2間放棄左無見,仲有1間就見完了,呢個死亡11月太刺激,終於完結了

明白你感受。
大b往年pn都接近全軍覆沒。
今年脫胎換骨。
有backup後更越戰越勇

回覆:宮二 的帖子

我雖然無咁多,但都有10間8間,我也想唔去面試,但現在我們去的學校一間都未放榜,焗住繼續

引用:有幾多offer在手?上年最後有冇offer? +

原帖由 suzy1223 於 15-11-28 發表
有幾多offer在手?上年最後有冇offer?
E家有一間K OFFER, 上年PN都有一間"有錢就收"嘅收咗~~

我PN報左4間全軍覆沒。K1報6間,1間侯補,3間收左am or pm,今日2間面試都放棄左

幼稚園已經in咁多間,過幾年考小學點算?競爭仲激烈。

廿間對大人及小朋友都不是易事,叻叻!加油!

我報左13間,撞時間之後實際in左9間,而家剩返1間未見,已有1間offer,成個人鬆哂。

我大B repeat K,心情輕鬆,得就得,唔得就原校上,不過真係脫胎換骨,表現very outstanding !

明,我大b, 上年PN 報4 間,冇人收。今年報20+ 間。in 左 9 間,崇真am 和啟思附屬小學幼稚園 am 收左。輕鬆哂。in 埋禮賢和培正,收工等消息。再做決定。

回覆:CherryQ 的帖子

上年最後waiting有冇offer?我4月b今年報左三間pn,已知兩間waiting,好後悔報咁少

我超大B只係報咗7間,好緊張,雖然 in 哂但都冇鬆一口氣既感覺

suzy1223 發表於 15-11-29 11:38
上年最後waiting有冇offer?我4月b今年報左三間pn,已知兩間waiting,好後悔報咁少

...
冇 ar, 我個仔end up 冇讀PN

引用:我超大B只係報咗7間,好緊張,雖然+in+哂但

原帖由 booxxjac 於 15-11-29 發表
我超大B只係報咗7間,好緊張,雖然 in 哂但都冇鬆一口氣既感覺
因為小兒好慢熱,所以真係唔敢報得少,哩個月係辛苦d, 但終於過去啦

引用:上年最後waiting有冇offer?我4月b今年報左

原帖由 suzy1223 於 15-11-29 發表

...
試下報第二輪迦南,我囡都係4月b,上年遲左報迦南,可以join到出年(2015)第二輪面試,都有pm offer(九龍塘總校)