用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Book Talk
go

Book Talk

有無小朋友在Book Talk 上故事course? 家長可否分享下?

回覆:Book Talk

我女上咗一年左右, 由三歲上到四歲,對英文 oral 同 presentation 好有幫助, 原來一直讀本地幼稚園, 見佢英文好咗,試幫佢報幾間國際學校, 結果全部都考到。Booktalk 導師 Mr Ben 功勞最大!

最重要似提升個女對閱讀興趣, 我勁推介 Booktalk!特別係 Mr Ben.

我小朋友兩年前,在Christmas、農曆年假上左幾堂,Mr. Ben係好,故事生動有趣,吸引到小朋友,每堂課後會講吓小朋友講英文要注意的地方,有心人。

不過,睇故事學習一個星期一次係唔夠,點都係要家長自己日日出力陪睇書好。

你們在那間centre 上呀?我住將軍澳,上次試堂後,阿囝成日問我幾時再上故事堂。

Jane1983  銅鑼灣  發表於 15-11-30 22:20

請問每堂儿$?1个月儿多堂?谢谢

引用:你們在那間centre+上呀?我住將軍澳,上次

原帖由 heydenbb 於 15-11-30 發表
你們在那間centre 上呀?我住將軍澳,上次試堂後,阿囝成日問我幾時再上故事堂。

...
將軍澳嗰間都幾差,一d都唔專業。麻麻地。

回覆:heydenbb 的帖子

Causeway bay

一d用都無, 老師成日轉, 差不多每兩堂轉一次,亦無跟學習情况,從未試過d learning centre 咁差

我嗰間喺將廣, 老師質素認真麻麻

引用:最重要似提升個女對閱讀興趣,+我勁推介+Boo

原帖由 Vchai 於 15-11-29 發表
最重要似提升個女對閱讀興趣, 我勁推介 Booktalk!特別係 Mr Ben.
你係銅鑼灣個間?請問幾錢?