用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: merrypris
go

面試一

回覆:carolsbaby 的帖子

Many thanks ! 過來人的分享真是很寶貴 我正在等結果,嚴格的確是此校吸引我的原因之一!我是在職媽,老實說當天面試完畢我的確打定輸數,因為老師說了3次爸爸媽媽的工作都很忙😓⋯希望有奇蹟🙏🏻🙏🏻🙏🏻

回覆:Korira 的帖子

加油呀!等你好消息

回覆:NaughtyLuiLui 的帖子

係呀,而且如果要帶物品番學校,如果第一日真係唔記得,第二日都可以帶番,因為老師通常唔會今日講要帶,就聽日討論。老師會有張回條話,家長可以相信小朋友口術,而帶相關物品,只要唔係貴重野之類..就可以相信小孩。所以,收到回條後,要久唔久問下自己小朋友"老師有無叫你帶咩番學校呀?"如果小朋友唔記得同媽咪講要野帶,而佢見到同學仔帶左,佢就會自動自覺返屋企同媽咪講"原來我今日唔記得帶xxx"

回覆:carolsbaby 的帖子

☝回應緊上一頁既留言

回覆 carolsbaby 的帖子

absolutely agree!!

我女現在已K3了, 好唔捨得D老師同校長, 有呢個校長 (雖然係惡), 但佢講D嘢係好合情理, 至小唔會令小女變公主病! 自理能力要求好!

carolsbaby 發表於 15-12-13 04:50
希望幫到各位,有咩問題我識答既,都會再分享
你的分享好好,我都計劃無正選會寫信,希望念住哥哥是本校畢業生唔會唔收,我囡囡IN得都OK,佢表現到好熱愛ST ROSE,因為上年時時陪哥哥番學,只係我同老公答得唔好

回覆:面試經驗令我錯愕

會提早出結果嗎?還是要等到12月24日