用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思幼稚園(律倫街)好嗎?
go

啟思幼稚園(律倫街)好嗎?

搞錯咗,報咗呢間啟思(非啟思附幼)仲收到offer,請問呢間好嗎?

回覆:啟思幼稚園(律倫街)好嗎

Same here, wanna know too

回覆:啟思幼稚園(律倫街)好嗎? ...

利申:n班用家,真心覺得學校好,但BK少有討論,所以經常回應有關CK的帖子

不要介意我copy我的其他回帖,我寫得好辛苦架

我個仔讀緊正校N班。等我分享下: 1)開左學三個月,我睇唔到學術上的事,可能始終是N班,都係學一D日常生活的事,例如:玩具種類、家品、食物、節日⋯雖然有英文堂,但不是外國老師教,個仔無乜點講英文堂的事 2)但學校有好多律動、音樂堂,個仔放學成日唱歌。學校有好多空間,成日攪學習角,設計超級市場、餐廳、理髮店(好似play right咁)俾小朋友做活動教學,我見到都想玩 3)學校攪好多親子活動,所以成日要請假😭 4)老師好好,關心學生,有耐性;開學一個月,個仔日日喊,又話唔參與課堂活動,老師無逼過佢;宜家個仔好鍾意返學,病都要返個種。
一句講晒,happy school!

回覆 mandytaz 的帖子

多謝分享!呢間學校無NET 教英文?

回覆:jojosesame 的帖子

全校有三個net,我仔N班,每日有net來唱下英文歌

引用:全校有三個net,我仔N班,每日有net來唱下英

原帖由 AB~mommy 於 15-12-02 發表
全校有三個net,我仔N班,每日有net來唱下英文歌
個三個老師係net? 乜唔係外國人老師先叫net咩?

回覆:mandytaz 的帖子

Native speaker 唔一定係外藉人士,不過我覺得西人教會好D

其實好想知正校係咪相對來講會好 d ?

引用:其實好想知正校係咪相對來講會好+d+?

原帖由 kira09 於 15-12-02 發表
正校即?

marcoli8 發表於 15-12-2 14:43
正校即?
正校指呢間 --> 啟思幼稚園幼兒園(九龍塘正校)(律倫街)

引用:其實好想知正校係咪相對來講會好+d+?

原帖由 kira09 於 15-12-02 發表
剩係知正校校舍大!