用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培基小學 升中問題。請指教
go

升中問題。請指教 [複製鏈接]

請問知唔知大約要keep到乜野成績/名次。入band 1中學先穩陣呀?

0    0    0    0

引用:請問知唔知大約要keep到乜野成績/名次。入b

原帖由 cherrydoreme 於 15-11-27 發表
請問知唔知大約要keep到乜野成績/名次。入band 1中學先穩陣呀?
級50內穩陣

考到50都未必穩.
平時教得唔深,但D卷就勁深, 尤其是數學, 聽聞曾經有一屆,約一半小六畢業生的成績表中數學科不合格,攪到D家長好徬徨,唔知點樣幫仔女搵學校.

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:1706baby 的帖子

我相信各位都有清淅頭腦及眼睛,能分辨出問題在哪裏?只是不停唱衰,扞擾或攻擊學校的人,客觀的分析有幾多?可信性有幾多呢?

超級版主

版主按: 請冷靜及理性討論,切勿作挑釁之言詞,引發罵戰,違規者會收警告/被禁言。

另請勿不斷重複張貼相同回應於多個主題內,做成洗板,重複的回應會被屏蔽或移除,如漠視版主提示仍屢次張貼,會收到警告/禁言。敬請留意!

開立此討論版的目的是讓就讀此學校的家長組織起來,暢談自己仔女就讀學校的日常事務及交流意見。

其實每間學校都有長處短處、好處壞處,因小朋友有不同性格, 家長有不同要求,所以每一間學校都有其存在的價值,大家應尊重就讀該校小朋友的家長,理性討論。謝謝合作!
‹ 上一主題|下一主題