用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Deleted
樓主: cl919
go

Deleted  

引用:Quote:原帖由+Avis_chu+於+15-12-06+發表我

原帖由 nanananana 於 15-12-06 發表
佢有全日班嗎?
無全日班架

引用:+https://www.youtube.com/watch?v=elwcJF1

原帖由 mingling1980 於 15-12-09 發表
https://www.youtube.com/watch?v=elwcJF1PANU&feature=youtu.be

尋日無意睇到, 睇完都好鍾意間 school (P ...
呢間唔係秀德

回覆:ting_ting_ma_ma 的帖子

係cwb?

回覆:秀德靈糧堂

剛打去
個男仔話今日同聽日會出第二batch
請check電郵

佢話24号前仲有第三batch

上下午各4班
每班約25人
即共收200人
我學得都幾誇張

但問到佢係咪第一批正選
其他後備?
佢始終話答我唔到

我都奇怪
點解要分三批出?

引用:+係cwb? +

原帖由 mingling1980 於 15-12-10 發表
係cwb?
放心啦 秀德三個字: 大 新 靚

mingling1980  Good ~~ :D  發表於 15-12-10 10:24

回覆:am621 的帖子

我諗佢地可能唔想兜口兜面話2nd batch 係後取生掛,anyway 希望收到email la 🙈

引用:我諗佢地可能唔想兜口兜面話2nd+batch+係後

原帖由 aarhusbaby 於 15-12-10 發表
我諗佢地可能唔想兜口兜面話2nd batch 係後取生掛,anyway 希望收到email la 🙈

...
我覺得係
如果係真
2,3batch 未必太多offer

回覆 am621 的帖子

咁即讀唔讀都得? 咁即INTERVIEW都無用,如果D人唔TAKE OFFER, 大量位放出,咁即係SEND第二個BATCH..咁INTERVEW 又有咩意思呢?

我上個星期五打去,都係個男仔聽,我比埋我個NO.佢,佢話我個NO.明天會SEND, 結果都未收到EMAIL..直至現在..我開始好懷疑呢間學校收生準則,所以如果有OFFER比我,我諗我未必讀..

引用:回覆+am621+的帖子 咁即讀唔讀都得?+咁即I

原帖由 CROYLEUNG 於 15-12-10 發表

咁即讀唔讀都得? 咁即INTERVIEW都無用,如果D人唔TAKE OFFER, 大量位放出,咁即係SEND ...
我估interview係排分數決定先後

引用:回覆+am621+的帖子 我上個星期五打去,都

我上個星期五打去,都係個男仔聽,我比埋我個NO.佢,佢話我個NO.明天會SEND, 結果都未 ...
剛剛打去想比個no.佢
個女仔話check唔到
等系統

我尋日都試打過,女仔聽,佢都話係CHECK唔度,但上個星期五個男仔又唔係咁講,所以我開始對呢間學校有D保留

第1批是9號回覆,所以今日或明天會再發email.  我都不太喜歡這種做法,寧願給我一封waiting或reject就得。

回覆 clarachingching 的帖子

Agree!!!!

引用:回覆+am621+的帖子 我尋日都試打過,女仔

我尋日都試打過,女仔聽,佢都話係CHECK唔度,但上個星期五個男仔又唔係咁講,所以我開 ...
我琴日打過去問學校情況,個女仔都唔太了解,係個男仔解答,我又覺得個男仔幾熱心⋯

回覆 CROYLEUNG 的帖子

你是否有Think offer?

Yes..我有THINK OFFER but PM only.

回覆 CROYLEUNG 的帖子

我一樣呀。美孚Think PM offer,交了轉AM的信。但因為我住同區,所以下午班對我來說,影響不太。
如靈糧堂有位,你會選擇靈糧堂嗎?
其實我下年還有SC及LH interview。LH我諗沒有機會的,出名難考。下星期尾,會去SC 上 Christmas playgroup,順便可以參觀學校,希望可以留下好印象。

回覆:秀德靈糧堂

我都心急等緊email,但另一邊箱我已經係think am留左位!如果靈糧堂收我囡,我又要重新考慮,因為兩間唔知點揀!

佢而家出EMAIL有咁既ARRANGEMENT, 我未必會考慮讀...