用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南黃埔,York,金巴倫都有offer,選邊間好? ...
go

迦南黃埔,York,金巴倫都有offer,選邊間好?

迦南黃埔,York,金巴倫都有offer K1選邊間好?

回覆:迦南黃埔,York,金巴倫都有offer,選邊間好?

請問是pn還是k?

K1呀

York 都幾Cher , 金巴倫啦

I think York is better.

回覆:Jackie808 的帖子

York seems better

回覆:迦南黃埔,York,金巴倫都有offer,選邊間好?

金巴倫, York太commercial及負評, 迦南黄埔冇學劵,既然都你俾錢, 金巴倫較佳

dannynch 發表於 15-12-3 09:01
金巴倫, York太commercial及負評, 迦南黄埔冇學劵,既然都你俾錢, 金巴倫較佳

...
YORK用家正評多,負評大多來自非用家。

bon3    發表於 15-12-7 00:04

回覆:maomaofafa 的帖子

我認識2個York家長,負評得幾緊要,主要是太commercial

引用:我認識2個York家長,負評得幾緊要,主要是太c

原帖由 dannynch 於 15-12-03 發表
我認識2個York家長,負評得幾緊要,主要是太commercial
我認識好多york家長,除了校巴及行政有點亂無其他負評喎,個個都話教得好,仔女讀得幾開心。

回覆 dannynch 的帖子

York 係乜方面好commercial?經常收雜費?希望有真正既用家分享下

引用:回覆+dannynch+的帖子 York+係乜方面好com

原帖由 babydd18 於 15-12-03 發表
回覆 dannynch 的帖子

York 係乜方面好commercial?經常收雜費?希望有真正既用家分享下 ...
我個仔pn插班就來開學啦,雜費上學期交了, 可以逐項填要或不要的,校服茶點都係,之前我係york版貼過個雜費表的你可以去望望,暫時不覺得有亂收呀。問過其他已入學的家長,commerical就無人講過, 係校巴同行政有點亂,個個都話教得幾好。我都打電話比個班主任幾次,佢幾好人,耐心答我問題,仲邀請我地去學校派對(免費) 認識下d同學同學校環境,我覺得搞得幾好,見d小朋友表演好有系統,好多NET, 佢地唱英文歌d小朋友又一齊唱,感覺不錯。見到個班主任都好nice,  40幾歲,好senior,  佢又同我講而家教緊乜,上課做緊乜,打親比佢一定覆。而家好期待開學。

bon3    發表於 15-12-7 00:07

回覆 maomaofafa 的帖子

thanks for your sharing!

回覆:dannynch 的帖子

不是用家怎瞭解學校運作及成果?憑什麼覺得商業?定義怎介定?想知道那一間幼稚園唔賺錢去提供好語璄?