用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 点解會派到咖密中學
go

点解會派到咖密中學

禮賢收了我個小朋友, 見到升中派位唔錯, 但我唔明白, 咖密中學响何文田, 而九龍禮賢是深水埗網,有人讀緊九龍禮賢的校友, 可否解答我呢?

回覆:SHILAU 的帖子

是不是小朋友住何文田校網?

醒目開學勳章 王國長老

SHILAU 發表於 15-11-25 18:55
禮賢收了我個小朋友, 見到升中派位唔錯, 但我唔明白, 咖密中學响何文田, 而九龍禮賢是深水埗網,有人讀緊九 ...
路人甲搭訕回答~~~

1. 升中派位自行時可不受區域限制自行選擇兩間官或津貼中學.

2. 到大抽獎時可選擇就讀學校校網, 或轉區選擇自己屋住校網.

所以深水埗校網派入何文田並無問題, 只係自行入定大抽獎時轉校網入.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆:miriam 的帖子

明白哂, 到升中派位, 主要睇成績, 不是抽奬, 係咪?

醒目開學勳章 王國長老

SHILAU 發表於 15-11-26 18:25
明白哂, 到升中派位, 主要睇成績, 不是抽奬, 係咪?
按成績派位, 想知更多可以去 "升中派位" 版睇置頂文章, 入面有資深會員講解返派位詳情.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~