用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 香兒 vs 葉氏
樓主: babyjk2013
go

香兒 vs 葉氏

引用:回覆+babyjk2013+的帖子 我小朋友三歲開始

原帖由 j830syp 於 16-01-19 發表
回覆 babyjk2013 的帖子

我小朋友三歲開始上葉氐基本地點近家,剛上咗一年,佢係活躍型及專注力較差。去年 ...
葉氏上過    嚇到我女唔想再上
而家好彩轉到香兒

葉氏都有水準  但佢太商業化

回覆:香兒 vs 葉氏

引用:葉氏幾好喎,細細個已有出國表演的機會! +

原帖由 Duckieduckie 於 16-01-19 發表
葉氏幾好喎,細細個已有出國表演的機會!
睇就好    但呢d咁表面。

機會亦未必係所有葉氏學生。

引用:葉氏幾好喎,細細個已有出國表演的機會! +

原帖由 Duckieduckie 於 16-01-19 發表
葉氏幾好喎,細細個已有出國表演的機會!
睇就好    但呢d咁表面。

機會亦未必係所有葉氏學生。

回覆:babyjk2013 的帖子

引用:但每年都有3-4+隊派去不同國家! +

原帖由 Duckieduckie 於 16-01-20 發表
但每年都有3-4 隊派去不同國家!
那也不是全部學生吧。
我唔想比咁大壓力個女   亦暫時未知佢係唔係鍾意或talented in music.

同埋這必定影響佢學校生活。

小孩喜歡在那是最重要。

香兒同葉氏都係有質素既音樂學校。

我女在葉氏兩歲半上到三歲仍在上緊,之前主要唱遊打拍子唱so fa name,現在開始有少少樂理,notes reading, 要買一套教材$900+。我覺得幾有系統性。但一開始便要自己上,如小朋友吾慣有D會喊好耐。我打算學到三歲半至四歲便會一對一學樂器,現在訓練聽音和樂感。

引用:我女在葉氏兩歲半上到三歲仍在上緊,之前主

原帖由 964000 於 16-01-20 發表
我女在葉氏兩歲半上到三歲仍在上緊,之前主要唱遊打拍子唱so fa name,現在開始有少少樂理,notes reading, ...
我女兩歲就上    但無咩效果   
可能女比較唔專心啦
所以轉左。
樂器  我有其他選擇   唔會揀葉氏

我仔三歲幾開始上葉氏,現在已經係第四個季度課程,個課程好有系統,每季評估也很仔細。因為我唔識樂理敎唔到佢,我仔真係完全響上堂學,學到好多

引用:我仔三歲幾開始上葉氏,現在已經係第四個季

原帖由 mrs.frog 於 16-01-20 發表
我仔三歲幾開始上葉氏,現在已經係第四個季度課程,個課程好有系統,每季評估也很仔細。因為我唔識樂理敎唔 ...
可能因為我識樂理

引用:Quote:原帖由+964000+於+16-01-20+發表我女

原帖由 babyjk2013 於 16-01-20 發表
我女兩歲就上    但無咩效果   
可能女比較唔專心啦
所以轉左。
我稔因為太細,其實起碼三歲多先開始吸收到,之前都係玩多。我都識學理不過我真係吾識教小朋友樂理,ABC123認字小常識都好多教材書本。

唔緊要啦   葉氏隨時可以報。

香兒抽籤難d   試下上。   唔好再轉返

引用:唔緊要啦+++葉氏隨時可以報。 香兒抽籤難d

原帖由 babyjk2013 於 16-01-20 發表
唔緊要啦   葉氏隨時可以報。

香兒抽籤難d   試下上。   唔好再轉返
Of course, 試下啦,再番來講下等大家參考下