用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有人會放棄自行派位嗎 ? 為什麼 ?
go

有人會放棄自行派位嗎 ? 為什麼 ? [複製鏈接]

有人會放棄自行派位嗎 ? 為什麼 ?
   0    0    0    0

會,心儀私校收左,就有機會~

引用:有人會放棄自行派位嗎+?+為什麼+?

原帖由 ocean123456 於 15-11-25 發表
通常係被外在因素動搖,例如 遞表後有人講自己所揀的學校不夠好。。。

引用:有人會放棄自行派位嗎+?+為什麼+?

原帖由 ocean123456 於 15-11-25 發表
有,因為有時自行的擺位全因自己/先生/太太是校友,所以多少少分,收機會高少少,但未必是自己心儀的學校!

回覆:有人會放棄自行派位嗎 ? 為什麼 ?

請問如放棄自行,系咪吾去註冊便可, 要通知教統局?跟著會自動去6月大抽獎

回覆 0030 的帖子

which private school? SFA?

回覆 bblove100 的帖子

我無報私立,但我見過同事的小朋友有甘樣的case~

回覆:有人會放棄自行派位嗎 ? 為什麼 ?

我今朝放棄佐無去注冊,遞信比學校放位!自行是區內唔錯嘅津校,妹妹跟家姐系必收生,因自行遞表時還未知現就讀幼稚園小學部是否取錄,依家私校收佐,我地再三比較決定讀私校,放津校。今朝自行學校嘅老師話佢地會call waiting,話waiting嘅小朋友會好多謝我地喎 ,既然決定唔讀,無謂hold住個位喇!

引用:我今朝放棄佐無去注冊,遞信比學校放位!自

原帖由 kellywu 於 15-11-26 發表
我今朝放棄佐無去注冊,遞信比學校放位!自行是區內唔錯嘅津校,妹妹跟家姐系必收生,因自行遞表時還未知現 ...
你好好丫,👍👍👍我都等緊一陣學校會唔會打黎,後補一,希望有家長好似你咁唔hold住個位

引用:Quote:原帖由+kellywu+於+15-11-26+發表我

原帖由 kassie 於 15-11-26 發表
你好好丫,👍👍👍我都等緊一陣學校會唔會打黎,後補一,希望有家長好似你咁唔hold住 ...
加油呀💪🏻,good luck!

加油
‹ 上一主題|下一主題